Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дмитрий Медведев Снимка: Ройтерс
Дмитрий Медведев Снимка: Ройтерс

САЩ си поставят за задача да унищожат Русия, а след това и Китай, като това би довело до световна криза и колапс, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Москва обаче никога няма да допусне такова развитие на събитията, изтъкна той в профила си в Телеграм.

Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заяви още, че през последните 30 години "бездарната и примитивна игра на САЩ е била насочена срещу Русия". Той допълни, че това се обяснява все по един и същи начин от САЩ, а именно, че Русия е враг.

Според високопоставения руски представител след разрушаването на Русия в списъка с цели на САЩ се нарежда тоталното отслабване на Китай.

"И тогава ще останат само няколко стъпки до най-тежката световна криза, до енергиен и продоволствен колапс, до отказ от всички системи на колективна сигурност", предупреждава Медведев.

САЩ са водили безсмислени войни далеч от своята територия и не ги интересува какво ще се случи с другите страни след това, написа още бившият руски президент.

Американците не ги интересува бъдещето, когато не става дума за собствените им доходи, дом и планове, подчертава Медведев. "Навремето бях поразен, когато един от президентите на САЩ, в отговор на мой въпрос какво ще се случи с близкоизточния регион три месеца след американската "помощ", безгрижно каза: "Ние не мислим толкова напред във времето. Това е много дълъг срок", споделя Медведев.

"После стана ясно, че точно това в това се крие същината на начина, по който САЩ гледат на проблемите на другите. Тях просто не ги интересува с кого какво ще стане. Те и не крият това", казва бившият руски лидер.

Русия би искала да види САЩ силна и умна страна, а не последен пристан на хора, които постепенно изпадат в старческа немощ, заяви Медведев.