Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОГНЯН МИНЧЕВ
ОГНЯН МИНЧЕВ

В България има пряка и арогантна злоупотреба с репресивна власт.

1. Имаме зрелищен арест на политическо лице.

2. Оказва се, че за ареста няма нито прокурорска заповед, нито процесуално оправдание за каквато и да е "неизбежност".

3. "Основанията" за ареста са показания на лице, укриващо се от правосъдието и известно като един от най-крупните представители на организираната престъпност в България, лице санкционирано от международния закон "Магнитски".

4. Истинските основания за ареста са ненавист, породена от безсилие и провал във властта.

5. Утре това може да се случи с всеки един от нас, ако неговото/нейното поведение не съответства на кефа на пребиваващите на власт. Зад гърба им - вкл. във ФБ - стоят хора с откровено антидемократични възгледи и претенции за масови репресии - очевидно, по модела от последните два дни.

6. Режисурата на този преврат в упражняването на държавната власт е отново под диригентската палка на "човека с юмрука", който неотклонно дебне за възможността да прекрати демокрацията в България.

7. Милиционерският произвол във властта осуетява всяка смислена възможност за целенасочена борба с корупцията и освобождаване от олигархичен контрол на завладяната държава. Произволът деградира потенциала на обществото за изчистване и демократизиране на държавната власт - изчистване от системна корупция и произвол.

8. Този репресивен произвол на властта сам по себе си представлява опасен прецедент на организирана корупция по върховете на властта.

Днес е важно кой на коя страна ще застане.

P.S. Не приемам аргументи от типа - "А те като репресираха като бяха на власт, ти защо не протестира". Първо - протестирах. Второ - едно безобразие в миналото не е основание за безобразия в настоящето и бъдещето.

От Фейсбук.