Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борисов излиза от ареста
Снимки: Йордан Симеонов
Борисов излиза от ареста Снимки: Йордан Симеонов

Притеснявам се, че следващия път могат да ме убият, заяви лидерът на ГЕРБ

Бившият премиер Бойко Борисов току-що бе пуснат от ареста на ГД "Национална полиция" и без да му бъде повдигнато обвинение. Той бе посрещнат със скандирания от възторжено множество симпатизанти на ГЕРБ. Заeдно с него бяха освободени Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Борисов бе задържан снощи по разследване за изнудване, извършено в периода от 2014 до декември 2019 година.

"След като разтършуваха всичко, на децата кошчетата, подписахме протокол и аз мисля, че си тръгват, а те ми казват - трябва да ви задържим. Докарват ни тука. Накрая установиха, че няма нищо намерено. И аз мислех, че ще си тръгнат, а те казаха трябва да ви задържим. Докараха ни тук. Както през 1944 г. И премиерът се явява свидетел на Черепа, на мафията. Издържахме 24 часа. Притеснявам се, че следващия път може и да ме убият,” добави още той.

  Това беше брутално и гадно, върнахме сме в комунизма, каза още Борисов. Той обяви, че не му е повдигнато обвинение. Къщата му е била основно претърсена но нищо не е открито. Барбекюта, мазета тавани, децата, където спят . Влязоха вкъщи докато вечеряхме. Накрая установиха, че няма нищо, намерено и аз мисля, че си тръгват, а те с цялото им неудобство викат - трябва да ви арестуваме", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Разпитваха ме за същото и през декември, сега нямаше нищо различно", каза Борисов на въпрос на "24 часа" дали и преди са го проверявали за това престъпление.

Според Борисов за 24 часа при него не е дошъл "нито един милиционер" да го разпитала. Допреди 10 минути  седим в килиите и нито един милиционер. За това нещо ни викаха декември месец. Никакви нови въпроси. Притеснявам се, че следващият път могат да ме убият. Хунтата", каза Борисов. "Министър-председателят вика полицаите. Той се явява свидетел на мафията - на Черепа. Момчета пишат и той им казва: "Отивайте да ги прибирате, че може да скри"

Борисов бе посрещнат със скандирания от възторжено множество симпатизанти на ГЕРБ.
Борисов бе посрещнат със скандирания от възторжено множество симпатизанти на ГЕРБ.