Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Румен Радев
СНИМКА: Архив
Президентът Румен Радев СНИМКА: Архив

Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет на страната, жертвите, разрушенията и огромните страдания. Това заяви президентът Румен Радев на пресконференция с президента на Румъния Клаус Йоханис в Букурещ, където е на работно посещение, предаде БТА.

Румен Радев каза, че войната в непосредствена близост до нашите граници променя коренно средата за сигурност в нашия регион. Системата за сигурност в Европа, градена с десетилетия, рухва пред очите ни, каза държавният глава.

Той заяви, че системите и пътищата за доставки, линиите за комуникации, тяхното прекъсване, особено в акваторията на Черно море, застрашаването на енергийната сигурност, налагането на невиждани досега санкции на Русия, поставят нашите икономики и социални системи пред огромно изпитание.

Всички тези процеси консолидират единството и решимостта в Европейския съюз и в НАТО за координирани действия в целия спектър на международните отношения, заяви още президентът Радев.