Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Фалшиви банкноти
Фалшиви банкноти

Двама братя, пласирали в търговски обекти фалшиви банкноти, са установени и задържани от полицаята в Септември, съобщи говорителят на областната полицейска дирекция Мирослав Стоянов.
Сигнал за прокараните в обръщение неистински банкноти е получен в петък от управителите на търговски обекти в Септември. На място незабавно били изпратени екипи на група „Криминална полиция“, разследващ полицай и експерт, които провели разговор в търговците и иззели две неистински банкноти всяка с номинал от 50 лева от два магазина в града.
В резултат на проведеното разследване скоро била установена самоличността на мъжете пуснали в обръщение парите. Оказали се братя на 33 и 25 години, и двамата от Септември. Те са  стари познайници на органите на реда и имат множество криминални регистрации. При задържането им у по-младия били открити 6 фалшиви банкноти с номинал от 50 лева, една от 100 евро и две по 20 евро.
Двамата са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа. Изясняват се и други места, където са правили опити да прокарат в обръщение неистинските парични знаци, както и техния произход.
Спрямо братята се водят досъдебни производства.