Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Животът ми се промени, казва Мария Бакалова.
Животът ми се промени, казва Мария Бакалова.

Мегапродукцията със звездна селекция разобличава живота в пандемия и пренася битката с динозаврите на Еверест

След броени дни, на 1 април, е премиерата на новата комедия с участието на Мария Бакалова. The Bubble е режисирана от Джъд Апатоу и разказва за живота на актьорите по време на снимки в пандемична ситуация. На българската звезда е поверена ролята на служителка в хотела, в който са настанени актьорите.

Лентата е определяна като метакомедия, която разобличава начина ни на живот през последните години. Историята проследява група актьори, отседнали в хотел по време на снимките на Cliff Beasts 6: The Battle for Everest: Memories of a Requiem - франчайз на "Джурасик парк". Най-общо в Cliff Beast специален екип се бори срещу динозаврите, като този път битката им ще се води на Еверест.

Комедията е снимана по време

на пандемията,

а на екрана освен българката ще видим звездна селекция: Педро Паскал от "Игра на тронове" и "Мандалорец", Карън Гилън, нашумял като Небула от "Пазители на Галактиката", и Дейвид Духовни от "Досиетата Х".

Сценарият е написан съвместно от Джъд Апатоу и Пам Брейди от "Саут парк". Режисьорът признава, че е истинско предизвикателство да работиш по време на пандемия, особено след административните промени, които въвежда Тръмп. Той обяснява, че понякога има нужда да се говори за това, което се случва в момента, но друг път трябва да дадеш на хората почивка от всичко, което ги заобикаля.

Именно по време на тези снимки Бакалова

разбира и за своята номинация за “Оскар”

за ролята си на Тутар в "Борат 2". За това си превъплъщение тя получи над 50 номинации за награди, сред които "Оскар", "Златен глобус", Наградата на критиците и Наградата на Гилдията на филмовите актьори. По този повод продуцентът на "Борат" Саша Барън Коен написа в профила си в инстаграм: "Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в "Борат 2". Толкова се вълнуваме от историческата ви номинация за "Оскар!"

За героинята си в "Борат 2" Бакалова споделя, че тя не е свободна, но се бори да намери своя собствен път. Актрисата обяснява, че Тутар осъзнава, че колкото и да вярваш на някого, колкото и да го обичаш, сам трябва да определиш как ще се развива животът ти.

А за самата прожекция българката смята, че тя е забавна, но зад цялата глуповатост и шеги има и важни послания. Като това колко е важно да си независим, да поемаш рискове и да бъдеш смел.

Мария Бакалова смята, че след номинациите за "Оскар" и "Златен глобус"

животът й се е променил,

тъй като вече трябва да е по-отговорна към действията си заради популярността си.

Дебютът й в българското кино е с филма “12 а”. След това снима "Трансгресия", като за ролята си в него печели наградата за най-добра актриса в алтернативен филм на фестивала AltFF в Торонто. Участва също и в "Бащата", спечелил голямата награда на фестивалите в Карлови Вари (2019) и Триест (2020).

През 2021 г. играе в българския филм на Весела Казакова и Мина Милева "Жените наистина плачат", чиято премиера беше на фестивала в Кан в категория "Особен поглед". Ролята й в продукцията бе на жена с ХИВ, която

ежедневно е подложена на дискриминация

Действието се развива в София по време на протестите срещу Истанбулската конвенция от 2018 година и проследява историята на пет жени, които се сблъскват с детски травми, с предизвикателствата пред хомосексуалните, постродилната депресия, проблемите в брака и заразяването с ХИВ.

Може би затова лентата бе селектирана и за престижния американски фестивал SXSW в Остин. На него българският филм ще е един от петте чуждоезични филма. На същия форум през март Мария Бакалова ще бъде представена в две продукции - "Жените наистина плачат" и Bodies, Bodies, Bodies.

Самата тя се определя като феминистка

- казва, че това означава равенство и не иска нищо повече от това.

Споделя, че това е и основното послание в "Борат 2".