Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МАРИЕЛА НОРДЕЛ
МАРИЕЛА НОРДЕЛ

Криворазбраният патриотизъм!!!

Вчера на вечерната служба в църквата "Св. Неделя" нахлу шумно група от 50 души, облечени в потури, фусти, с геги и калпаци. Те не се съобразиха, че в момента се отслужваше Вечерня, дори не проявиха елементарно уважение, че са в Храма Божий, но се разхождаха и селфосваха пред иконите, веселяшки се кикотеха, и бурно се здрависваха, че и потупваха. От шума им не се чуваше дори гласа на свещеника, молещите се смутиха и настана пълна какафония.

Днес, пак ще видим такива прояви на "патриотизъм" на връх Шипка - тълпи млади хора, увили се с българското знаме бодряшки да "Убре-дубрат"....

Патриотизъм не е да наденеш ямурлука и потурите, не е да се омотаеш във флага и да се друснеш пред чевермето!

Патриотизм е на първо място да знаеш историята на страната си, да познаваш идеалите на народа си, да БЛАГОВОВЕЕШ - да замълчиш и да сведеш глава пред подвига на предците ни!

Патриотизъм е да знаеш, че Православието ни е запазило 500 години като народност и че в ЦЪРКВА СЕ ВЛИЗА СЪС СТРАХОПОЧИТАНИЕ!!! В Църква се МЪЛЧИ, измолва се прошка и се възхалява Господа, благодари се на Бога и Светиите му! Не се кряка като на сър пазар, не се селфи като пред Айфеловата кула!

Патриотизъм е да знаеш, че българското Знаме не ти е одеало, нито е парцал, който да влачиш след теб по земята! Пред Флага ни се стои прав, мирно и с почитание! Със знаме в ръка са умирали милиони воини и не са позволили да бъде пленено. Червеният цвят е кръвта на всички загинали за България и най-малкото, което дължим, е уважение пред саможертвата на тези ПАТРИОТИ, а не с тяхната кръв ние да се правим на такива!

Умолявам, най-вече младите, да се замислят как обичат България, по какъв начин изразяват гордостта си, че са наследници на "славно племе", как се отнасят към символите на Държавата ни и чак тогава да надянат ентусиазма на патриотщината!

Честит ни 3 март!

От фейсбук