Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министър Заков се закле пред депутатите в парламента.
СНИМКА: ЮЛИАН САВЧЕВ
Министър Заков се закле пред депутатите в парламента. СНИМКА: ЮЛИАН САВЧЕВ

България е член на НАТО и НАТО не е мръсна дума. Ако се наложи, и предполагам всички вие ще се чувствате по-сигурни, сили на НАТО да дойдат в България, това ще стане по определена процедура. Това не става като някой се обади и каже: "Идват сили на НАТО. Това е процес на решение, в което България участва."

Това бяха първите думи на новия министър на отбраната Драгомир Заков. Той заяви в кулоарите на парламента, че ще продължи добрите практики, които е водил предшественикът му Стефан Янев в работата си.

Заков бе категоричен, че определя кризата в Украйна като война, а разговори с него да заеме поста на министър се водели в последните дни. Решението обаче взел едва снощи, защото обсъждал възможността заедно със семейството си.

"Това, което НАТО направи в последните месеци, беше безпрецедентно усилие да постави Русия на масата на преговорите. Войната започна в момент, в който врата за преговори беше абсолютно широко отворена", каза новият министър и добави, че може българският народ да бъде абсолютно сигурен, че Черно море е безопасно, защото се охранява вече от НАТО.