Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЛИПСА: Играчите на двата гранда ще се насладят на подобна гледка по време на дербито.
ЛИПСА: Играчите на двата гранда ще се насладят на подобна гледка по време на дербито.
П
олупразни ще останат трибуните на ст. "Васил Левски", въпреки че на него ще се играе най-голямото българско дерби между "Левски" и ЦСКА. Май няколко отговорни фактори в държавата се наговориха най-интересният мач от родното първенство да мине тихомълком, без да създава излишни проблеми.
Случайно или не срещата между "сини" и "червени" съвпадна с втория тур от изборите. Това дойде като дюшеш за футболните чиновници, които моментално го изместиха за петък. Така много потенциални желаещи да гледат двубоя на живо няма да имат този шанс.
"Огромна част от привържениците ще бъдат от провинцията и те няма как да дойдат. Ако се съберат 16 хиляди на стадиона, ще е добре. Дербито трябваше да е в събота, все пак футболът е за хората, а не за БФС. Сега
центърът ще се задръсти и хората
ще закъснеят
На някого обаче явно му харесва на стадиона да има по-малко публика", в прав текст обясни каква е ситуацията шефът на "синия" фенклуб Владимир Владимиров-Гугутката.
Феновете от противниковия лагер също скочиха срещу деня и часа на срещата, но претенциите им остават глас в пустиня. Рехавото присъствие на стадиона явно е в полза на организаторите.
"За полицията със сигурност е по-добре, че мачът е в петък. По-малко публика означава по-малко проблеми за униформените, които ще охраняват на стадиона. Спомняте си какво се случи на последния мач "Левски" - ЦСКА. Феновете на "червените" бяха изгонени от стадиона, имаше побоища, ранени. Със сигурност в предизборна обстановка нови скандали няма да са полезни за управляващите. Затова не го изместиха за събота. В петък ще отидат шепа хора, които ще бъдат пазени от два пъти повече полицаи и всичко ще мине по мед и масло", коментират футболни специалисти.
Със сигурност двата отбора също са доволни от така развилите се събития. И ЦСКА, и "Левски" в момента се тресат от скандали и едва ли имат нужда от много публика за продукцията, която ще представят. И в двата лагера се готвят за окопни действия. Ще има яко ритане и бой по беззащитната топка. Номерът е мачът да завърши с някое бойко равенство, което да отврати хората и те по-бързичко да забравят, че въобще се е състояло подобно дерби.
Иначе поне на думи и в двата лагера тръбят, че излизат за "изразителна победа", каквото и да означава това. Интересното е, че босовете на двата гранда създадоха излишно напрежение в отборите си точно преди най-важния мач от вътрешното първенство. Първо "Титаните" втрещиха публиката с решението си ей така изведнъж да махнат треньора и да сложат на негово място Димитър Пенев. Чичо Пенчо не е добър актьор и дори по телевизията си личеше, че няма ни най-малка представа как го накиснаха в тая каша. За да е още по-гъста бозата, на преден план излезе Ангел Червенков, който обяви, че е бил готвен за треньор на ЦСКА, но после му подлели вода. Едва ли има човек в България, който
да може да обясни какво точно се
случва в ЦСКА
За да не остане по назад, босът на "сините" Тодор Батков също изправи на нокти служителите си с изявлението, че вариантът със завръщането на Станимир Стоилов не му се струва никак лош. Всички помнят колко беше тежка раздялата между "Левски" и Мъри. Тогава се казаха доста обидни неща, а най-крайни в приказките бяха бившият треньор и тогавашният директор Георги Иванов. Сега Гонзо е на горещия стол и със сигурност не му е приятно да чуе, че същите хора, които го подкокоросаха да говори срещу Стоилов, сега
готвят завръщането
му на бял кон
Гонзо има и друг голям проблем. Не е ясно кой ще вкарва на ЦСКА. Обявеният за топнападател Шюрд Арш явно не върши работа и ще бъда натирен в най-скоро време. При това положение в "Левски" не разполагат с нито един чист нападател. Явно Иван Цветков и Христо Йовов ще трябва да спасяват положението, но и те не се намират в особено добра форма. В ЦСКА си имат предостатъчно нападатели, но закъсват откъм защитници.
Проблемите с контузени и спънати състезатели в двата отбора са доста по-маловажни от организационните неразбории. Самите футболисти едва ли ще могат ей така да се отърсят от напрежението и да ни предложат интересен футбол. С всяка изминала година вечното дерби губи от своя блясък и според най-оптимистичните прогнози тази година малкото публика на мача не я очаква нищо добро.