Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева

"Очевидно е, че само едната страна в конфликта Русия - Украйна иска намиране на решение по мирен път. Другата подготвя почвата за нападение и това в случая е Русия". Това заяви по БНР депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Екатерина Захариева.

С притеснение следя ситуацията в Украйна. Честно казано аз не съм изненадана. Очаквах, че Русия ще търси и ще създаде повод, за да оправдае нахлуване в Украйна и тези поводи ги гледаме от няколко дни. Започна се с детската градина. Над 130 пъти всъщност в последните 24 часа е нарушено споразумението за прекратяване на огъня, заяви тя. 

Според нея руската пропаганда работела много добре. "Ако трябва да сме точни, тя никога не е спирала", добави още Захариева.

Бившият външен министър коментира и темата за Бюджет 2022. "Ние имаме критики към този бюджет, защото това е бюджет, който нито е дългосрочен, нито има дори една реформа. В него няма никаква яснота при планирането. Приходите са занижени заради инфлацията. В същото време имат една огромна инвестиционна програма, но не е ясно за какво ще се изразходят тези средства".

Захариева отрече някой от ГЕРБ да е казал, че ако продължи разследването "Барселонагейт“ , партията ще бойкотира промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа.