Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: Нова телевизия
Кадър: Нова телевизия

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че властта я е страх, а протестите в сряда ще бъдат мащабни. По този начин той отговори на обвинения, че криминални лица участват в организацията на протеста. Според него вътрешният министър Бойко Рашков, обявил, че се очакват провокатори на протеста срещу зелените сертификати, повтаря едно към едно думи и действия от управлението на ГЕРБ.

"Това е политическа атака, страх ги е", каза той.

„По същата логика мога да кажа, че има криминални хора, внедрени във властта”, заяви Костадинов пред Нова телевизия.

"Хората, които сега управляват държавата, повтарят практиките на предишния режим. Това, което чувам в момента, е дежа вю, защото преди две години същото говореше тогавашният вътрешен министър Младен Маринов. Имаше всякакви клевети по наш адрес, когато на протестите бяха арестувани безразборно всякакви хора. А след това излизаха да говорят - включително и лица от СДВР, как арестуваните били криминално проявени, осъждани и т.н. Което беше откровена лъжа. А нямаше нито един дори.

Това, което правят сега - с всяко свое действие показват, че това е защитна реакция, защото протестите в сряда ще бъдат много мащабни. Не защото ги организираме ние, а в обществото се натрупва доста гняв срещу липсата на реална промяна. Виждаме, че в момента ни управлява нов ГЕРБ на мястото на стария ГЕРБ”, каза Костадинов.