Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

"Не знам откъде министър-председателят Петков е извадил две години забавяне за самолетите. Не мисля, че има логика в двегодишно забавяне на изтребителите F-16. Няма да загубим въздушен суверенитет. Президентът трябва да е спокоен, ползваме българските самолети МИГ-29. Предвидено е да са в експлоатация до 2028 година. Трябва да се отделят средства за поддръжката и всичко ще е наред", това каза Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Той добави, че ако наистина има някакво забавяне, българското правителство ще има възможност да договори по-добри цени за следващите осем изтребителя.

За създаването на нов батальон Каракачанов заяви, че е лишено от смисъл, тъй като цялата българска армия е част от НАТО.

Според него дефицитите в армията няма как да бъдат преодолени за три-четири години.

В новата ситуация и напрежението между Русия - НАТО - Украйна бившият военен министър вижда най-голяма ефикасност за защитата на българската територия и води ракетни брегови комплекси, както и придобиването на две подводници, преговорите за които са започнали по негово време.