Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Атанас Атанасов поздрави съпартиците с вдигната ръка, показвайки знака за победа, след като научи резултатите.
Ген. Атанас Атанасов поздрави съпартиците с вдигната ръка, показвайки знака за победа, след като научи резултатите.

С 89 гласа разлика той би единствената си конкурентка Цецка Бачкова

Ген. Атанас Атанасов бе преизбран за председател на "Демократи за силна България" на 17-ото национално събрание на партията. 

288 от съпартийците му го подкрепиха за още един мандат, пред гласувалите 199 за съперничката му Цецка Бачкова. Резултатите станаха ясни след близо 4 часа от началото на събранието.

"Благодаря съвсем искрено на тези, които гласуваха за мен. Бъдете съвсем сигурни, че аз няма да се променя. Поздравявам тези, които гласуваха за Цецка Бачкова, защото те показаха по този начин, че искат ДСБ да участва активно в промяната", каза ген. Атанасов минута, след като бе избран. Чрез състава на Националното ръководство (орган на партията - б.а.) той обеща "партията да добие нов образ".

Уадари под кръста имало в състезанието за лидерския пост, каза Атанасов и заяви, че вече "състезанието е свършило". Той припомни, че на предишните избори за председател е бил срещу бившия евродепутат Светослав Малинов и е бил избран само с 9 гласа разлика. След това отново призова съпартиците си да бъдат единни след днешните вътрешни избори.

Кристина Петкова, Людмила Илиева и Йордан Иванов са зам. председателите на ДСБ. Още на първото заседание на националното ръководство Атанасов се закани, че ще организира предизборен щаб за подготовка на партията за предстоящите местни избори. Той ще се оглави от един от зам. председателите.

"Ние всички заедно трябва да бъдем последователни в това да укрепваме нашето обединение ДБ, защто това е политическата марка, която в настоящия момент носи резултат за десните хора", каза още Атанас Атанасов.

До изборите за нов председател на партията част от "Демократична България" се стигна, след като Атанасов подаде оставка заради ниския резултат за обединението на последните парламентарни избори.