Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жената на излежаващия присъда за убийство Емил Първанов - Ембака беше хваната от агенти на ГДБОП при сделка с наркотици в Сандански, научи "24 часа" от важен човек в МВР. Заедно с нея са арестувани още трима душа.

Съпругата на убилия легионера Николай Чивиев опитала да купи 1 кг 111 кокаин. Продавачът бил бандит от Велико Търново. Там откъдето е тръгнал наркотикът били открити 170 000 лева.

Емил Първанов-Ембака бе подсъдим за убийство по хулигански подбуди на охранителя на строежа на магистрала "Струма" Николай Чивиев. На 26 юни 2015 г. Първанов минал с колата си през участък от пътя в строеж, където е забранено движението. Охранителят Чивиев го догонил със служебната коли и двамата започнали да се карат и обиждат. Чивиев, който е служил във Френския легион, потрошил колата на Ембака. Той пък от своя страна започнал да хвърля камъни. С последния счупил главата на легионера. Ембака се притекъл на помощ и му извадил езика, след това се качил с него в кола, за да го откарат в болницата в Сандански, но Чивиев починал. След това Ембака избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. Предаде се сам след 5 месеца. Осъждан е 6 пъти, има 34 акта като шофьор, обясни прокурорът още през 2018 г.

Това е третата операция срещу наркотиците на ГДБОП тази седмица. Антимафиотите проведоха вече две акции в София и Сливен през изманилите 7 дни.

Кокаинът
Кокаинът