Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов
Бойко Борисов

  • До сряда МВР трябва да провери в масивите си какво има за 19-те
  • От ГЕРБ ще коментират едва при официална информация

Имената на поне трима бивши министри на ГЕРБ са включени в подборката от от медийни публикации, които премиерът Кирил Петков предаде в сряда на прокуратурата.

Реално министър-председателят е занесъл на разследващите списъци с линкове (връзки към текстове в интернет), а не списък с имена. А шефката на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова обясни, че подборката не е правена от нарочни медии, а след проверка на имената в гугъл. Като всички замесени имена са на хора, които според правителството не са били достатъчно задълбочено разследвани от прокуратурата или не е известно как са приключили проверките им, ако такива е имало.

Със сигурност в публикациите фигурират бившите шефове на МВР Младен Маринов и Христо Терзийски и на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В тях било и името на бившия министър-председател Бойко Борисов.

Според публикации в сайтове от вчера в т.нар. списък били и бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Петков сам съобщи 10 от имената, за които иска проверка. Сред тях са Делян Пеевски, Румен Гайтански-Вълка, Христофорос Аманатидис-Таки, бившият следовател Петьо Петров, наричан Пепи Еврото, бившият шеф на “Булгаргаз” Николай Павлов, бившият зам.-министър Александър Манолев. На влизане в прокуратурата Петков обяви, че в списъка е и Младен Михалев-Маджо.

Сред публикациите имало и такива за Румен Николов-Пашата и Димитър Спасов-Митко Каратиста.

До сряда МВР трябва да даде на прокуратурата информацията, която има в техните масиви за хората, посочени в публикациите, както и да каже какви действия са предприели.

“От ГЕРБ не можем да коментираме каквито и да било списъци, потвърдени от анонимни източници. Може да направим коментар, когато има официално оповестена информация от конкретна институция”, това заявиха от пресцентъра на ГЕРБ по повод списъка и имената на бившия премиер Борисов и министри на партията.