Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Правосъдният министър Надежда Йорданова
Правосъдният министър Надежда Йорданова

Йорданова заяви, че в министерството са постъпили сигнали, свързани с дейността на Гешев

Конституционният съд решава днес дали министърът на правосъдието има право да иска предсрочно освобождаване на главния прокурор, съобщава Нова тв.

Отговорът се чака от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, за да внесе във Висшия съдебен съвет ново искане за освобождаването на Иван Гешев. Йорданова многократно заяви, че в министерството са постъпили сигнали, свързани с дейността на главния прокурор и то тях вече се работи.

Въпросът пред Конституционния съд беше повдигнат от бившия министър на правосъдието Янаки Стоилов, който сега е конституционен съдия.

Междувременно министър Надежда Йорданова е поканена от антикорупционната комисия да даде обяснения във връзка с твърденията ѝ за сигнали за нарушения от страна на главния прокурор Иван Гешев, както писахме вчера.

В края на януари КПКОНПИ поиска заверени копия за тези сигнали, които обаче не са получени в комисията.

Министър Йорданова е заявила, че няма да отговори на поканата, защото "не е налице законно обоснована причина за това", информират от пресцентъра на правосъдното министерство.

Настоящият шеф на комисията Сотир Цацаров е на този пост до края на февруари, след като подаде оставка и Народното събрание я гласува.