Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шарлот Казираги откри на кон ревюто на "Шанел" в Париж.
СНИМКА: РОЙТЕРС
Шарлот Казираги откри на кон ревюто на "Шанел" в Париж. СНИМКА: РОЙТЕРС

През 1297 г. Грималди обвинява любовницата си в магьосничество. Докато гори, тя изрича клетвата си

Внучката на легендарната Грейс Кели - Шарлот Казираги, предизвика фурор в Париж, откривайки ревюто на "Шанел" в Седмицата на модата, възседнала кон. Моделът сподели, че конете и язденето са важни за визията на бранда, но критиката прие това като подигравка към жребците.

Остра реакция предизвика и авангардният грим на манекените, който според мнозина напомнял за последствията от домашното насилие.

Шарлот Казираги е лице на "Шанел" от 2020 г. и не иска да е само муза, а да има принос жените да получат повече власт.

Принцесата от Монако язди от 4-годишна. На 12 г. тя мечтае за своя конеферма в Исландия. В младежките си години печели множество състезания, а на 22 участва и в първото си Глобално шампионско турне. Пред Harpers Bazaar споделя, че четириногите й дават енергия да продължава напред, освен това я учат на смирение.

Тя споделя, че това е един от малкото спортове, в които мъжете и жените са равни. Защото дали си добър ездач, не зависи от физическата сила, а от ума и чувствителността.

Освен че е модел и участва в конни състезания, Шарлот завършва философия в Сорбоната и се занимава с журналистика.

Наследницата на Грейс Кели е писала за американското издание Above Magazine. За него е провела интервю с дизайнерката Стела Маккартни на тема въздействието на модната индустрия върху околната среда. Голяма част от работата й след това е повлияна от този материал.

През 2009 г. по време на модните седмици в Париж и Милано тя разпространява безплатно своето списание Ever Manifesto, фокусирано върху устойчивата мода и намаляването на вредите на модната индустрия върху природата.

“Ще пишем само тогава, когато можем да кажем нещо ново”, заявява Шарлот.

Любовта й към книгите също не остава в тайна, тя дори споделя, че е пристрастена към тях.

Една от любимите й е "Във възхвала на риска" на Ан Дюфурмантел. За книгата тя споделя, че ни подканва да се гмурнем в живота и да поемаме рискове.

Племенницата на принц Албер II харесва и есетата на Мишел дьо Монтен - смята, че я успокояват. А от поетите любима й е Емили Дикинсън.

Допреди 3 години любовният живот на Шарлот Казираги следваше правилото в семейството - че трябва да е нещастен. Тя има извънбрачен син от връзката си с актьора Гад Елмалех, когото изостави заради друга романтична връзка.

Според легендите над княжеската фамилия на Монако - Грималди, тегне 700-годишно любовно проклятие. През 1297 година

Франческо Грималди и армията му превземат двореца в Монако, преоблечени като монаси. Така той създава своята династия, но обрича наследниците си на нещастия в любовта. Грималди полудява и започва да преследва поданици, обвинени във вещерство. Франческо осъжда и своята любовница заради обвинения, че е магьосница. Докато гори на кладата, тя проклина рода на любимия си: "Никога никой Грималди да не бъде щастлив в любовта. Дори да бъде обичан, да не получи щастие в брака!"

Случайно или не, след тежката клетва принцът на Монако - Луи, е изоставен от съпругата си, която се връща във Франция. Жената на Антоан Първи му изневерява, а мъжът на дъщеря му преследва само престола. И това са само малка част от примерите за нещастията на фамилията.

Въпреки стресиращите легенди Шарлот Казираги смело преследва любовта. През 2018 г. се сгодява за филмовия продуцент Димитри Расам. Година след това журналистката ражда своя втори син - Балтазар. И неочаквано за всички двойката вдига сватба на 1 юни 2019 година. Роклята, с която Шарлот се омъжва, е изумителна, защото поразително прилича на булчинската рокля на легендарната й баба - актрисата Грейс Кели.

Грейс е една от най-обичаните холивудски звезди.

Грейс Кели  - актрисата, която стана принцеса на Монако.
Грейс Кели - актрисата, която стана принцеса на Монако.
Среща се с принц Рение III по време на филмовия фестивал в Кан през 1955 година. И както повечето стари любовни истории, всичко започва с едно романтично писмо, което влюбеният благородник изпраща на актрисата. След няколко месеца тайна кореспонденция принцът на Монако заминава за Америка с годежен пръстен.

Иска благословията на родителите на своята избраница и на Бъдни вечер в центъра на Ню Йорк пада на едно коляно.

Година по-късно, на 19 април 1956 г., двамата сключват брак. Сватбата се превръща в световна сензация - едно от най-бляскавите кралски тържества. Плод на любовта между двамата са трите им деца - Албер II, Каролина Монакска и Стефани.

Въпреки че историята звучи като вълнуваща приказка, достойна за Холивуд, тя не завършва с хепиенд. Грейс Кели умира на 14 септември 1982 г. вследствие на автомобилна катастрофа предишния ден. Оттогава наследниците й сякаш все се борят със 700-годишното черно проклятие.