Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди това катастрофирал нарочно с товарен автомобил

Мъж на 24 години се самоуби, като застана на пътя на влак по подбалканската линия. Преди това предизвикал нарочно катастрофа с товарен автомобил, потвърдиха разследващи на инцидента от вчера край Стара Загора.

На 31.01.2022 г., в 16.20 ч., бил получен сигнал за моторно превозно средство, което се движи рисково по пътя между Стара Загора и Казанлък в района на Италианския мост. Автомобилът бил последван от полицейски екип. На км 221+000 возилото напуснало платното за движение, преминало през крайпътната мантинела и се е блъснало в дърво. Установено е, че катастрофиралият товарен автомобил е марка "Мерцедес", уточниха от полицията.

Водачът напуснал местопроизшествието. Огледът показал, че са причинени имуществени вреди по камиона и пътната инфраструктура.

В 16:49 часа е получено съобщение за ударен от влак мъж в междугарието Стара Загора - село Змейово на подбалканската линия, пак в района на Италианския мост. Мъжът починал на място. Извършен е оглед, установена е самоличността на починалия – 24-годишен мъж, който се оказал шофьорът на самокатастрофиралия нарочно товарен автомобил.

В сектор "Пътна Полиция" е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1 б."в" от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура  - Стара Загора. Засега всички улики водят до извода, че в случая става въпрос за самоубийство. След като не успял да се самоубие с камиона, мъжът се изкачил до близката железопътна линия и изчакал между релсите да го убие идващ влак.