Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОМЯНА: Водещият хвърли официалния костюм и сложи дънки за новото шоу.
ПРОМЯНА: Водещият хвърли официалния костюм и сложи дънки за новото шоу.

- Ники, има ли желаещи да те вземат под наем?
- И на мен не ми се вярваше, ама има страшно много желаещи. Искат да им се решат семейни, лични, квартални, здравословни и най-вече финансови проблеми. Цяла опашка се е извила. Целият под в офиса е побелял от формулярите им. Като се избъзиках с екипа на предаването: Ей, хора, или в България положението е много зле, или аз навярно съм много известен. Едно от двете ще да е. (Смее се.)
- Как се роди идеята за подобно предаване?
- Роди се в главата на Ники Николов, след като му разказах някои мои идеи за това какво ми се прави на екран. Преди 5-6 години

много ми се правеше вечерно токшоу като това
на Летерман и Лено

Сега този жанр в нашата китна родина се обезцени достатъчно, затова, честно казано, гледам в други посоки. Николов сглоби конкретната схема, по която действаме сега. От Нова телевизия казаха "Да" и нещата се задвижиха. Самата реализация е изключително трудоемка като процес - заедно с транспорта и подготовката на терен снимаме един случай по 3-4 часа, за да вземем от него 30 реални минути в предаването. Интересното е, че епизодите, които текат сега, през първата седмица на шоуто, сме ги заснели още в края на август.
- Кои са най-интересните молби за помощ?
- През май с Даниела и Мари София бяхме в Лондон и там имах няколко срещи на ниво журналистика и телевизии с водещи имена от британската тв общественост. Едната от тях беше с моя стар съсед от Червен бряг Огнян Бойчев. Оги дълги години работи за Би Би Си. Сега е подкарал собствен продуцентски бизнес. Много е талантлив, нонстоп снима в Афганистан, Турция и други горещи световни точки и продава репортажите, а сега и филмите си за водещи британски канали. От неговата минилекция запомних един съвет: Ники, занимавай се активно с медицина и образование. Това са двете основни теми, които интересуват масовия англичанин. Това го казах и на Ники Николов.
Затова имаме и много теми в предаването на тая вълна.

Има три дами, които
общо са 306 килограма,

което прави по 100 кг на човек, и трите са много мотивирани да отслабнат. Аз ги заведох при диетолог, фитнес инструктор и психолог и терапията им започна. Вече са с по 2,5 кг надолу само за 10 дни. Друга дама иска да спре пушенето и с моя приятел доктор Радослав Тошков в момента й прилагаме също специално лечение чрез обмяна на енергиите й. Според мен и тук ще имаме успех. Срещнахме 12-годишно момиче от Русе с една от топдизайнерките ни Виргиния Здравкова, понеже малката иска да стане моделиер, като порасне. Друга дама е завършила унгарска филология, но не е доволна от реализацията си и иска да се пробва в журналистиката. Трета иска да води предаване като на Гала и прочие, и прочие.
- Постоянно ни набиват в главите, че българите не смеят да си потърсят правата или да помолят за помощ държавните институции и гледат сами да се справят с трудностите. Вече имаш наблюдение дали това е така, или напротив.
- Предаването вече ни среща и чрез въпроси, изпратени по скайпа, с най-различен кръг хора. Маса народ бяга от отговорност в нашата държава - да си платят издръжката, да си върнат заемите, да платят на битата от тях жена отсъденото от съда. Страната ни продължава да бъде населена от някакъв странен микс между андрешковци и полови атлети, които

не правят разлика
между правенето на секс
и правеното на дете

Иначе има и романтични молби към нас - да помогнем за изложба на млада художничка, да изненадаме съпруг за рождения му ден, да вдигнем сватба с 1500 лева.
- Имаше ли идиотски искания да те вземат под наем...
- Чак идиотски няма. Или поне не ми ги показват от екипа. Щадят ме, ха-ха-ха. Всякакви веселяшки четох. Естествено, група готини левскари ме канят да поритам мачле с тях, ама на мен коленцата ще ми трябват и по-нататък. Така де, ходи ми се още....
- Ти самият живял ли си под наем?
- Още в първия епизод на първия ми герой Трифон, който трябва да вземе 9 изпита за 6 дни, му показах моята стая в Студентския град, където съм се вихрил като студент във Факултета по журналистика. Бяха славни времена. Живеехме трима в стая три на три. Ники Николаев от Русе и Володя от Русия, която тогава се подвизаваше под гръмкото име Съветски съюз. Умря Брежнев и широката руска душа

Володя вместо да заплаче, отвори бутилка водка

и почерпи. Ние не се дърпахме и от чаша на чаша си стана купон. Някой обаче ни изпорти в деканата и после си имахме сериозни неприятности, да не кажа разпити и прочие. Размина ни се на косъм...
- Ползваш ли често услугите на хора, които са призвани да ни улеснят живота - водопроводчик, коминочистач, зъболекар, ако щеш...?
- Тук улучихте десетката. Голяма част от тия хора, за които вие говорите, ще станат герои на предаването. Стъпка по стъпка ще представя специалисти, на които се доверявам в реалния живот - стоматолога ми, обущаря, застрахователя. Все хора, на които имам доверие.
- След първите епизоди спират ли те хора, за да искат от теб частни услуги, без да са се записали за шоуто?
- Бях до Банско и една компания направо искаше да ме вземе под наем на тяхната маса. Да им помогна да довършим започнатото...
- Ти си известен човек - търсят ли те познати и непознати за финансова или друг вид помощ?
- Според мен всеки по-известен човек е обект на подобни желания от страна на познати и непознати. Телевизията е като магнит и магия за хората, някаква увеличителна лупа за тоя сорт хора.

Мен ме търсят за всичко, което можете да се сетите

- от искане за реална помощ на някое детенце до покани за концерта на Ансамбъла на руската армия в зала 1 на НДК.
- Защо го няма "Стани богат"? Изчерпа ли се предаването, или публиката вече не желае подобни по-интелигентни предавания?
- Силно се надявам да не е нито една от двете причини. В последно време телевизиите вкарват все повече сезонния принцип и съвсем нормално е да търсят нови предавания и предизвикателства. Само преди 4 месеца отпразнувахме пищно 10-годишнината на "Стани богат" и бяхме поздравени от всички приятели.
- Не смяташ ли, че турските сериали са голям враг на предавания като "Стани богат"? Евтини, сълзливи и безкрайни...
- Виж, да хвърлям камъни в чужди градини, не е типично за мен. Никога не съм си обяснявал неуспеха на някого с успеха на друг. Обратното - второто място в каквото и да е ме е карало да преосмисля нещата, да потърся самокритиката, да видя къде куцат нещата, как съм могъл да направя по-задълбочено интервю или разговор.
Все пак си мисля, че предаванията, които правех в ефира на Нова телевизия в последните 11 години ще оставят нещо повече от следа. "Стани богат", "Биг брадър", "ВИП брадър", "Един срещу всички", сега новото...
- Гледаш ли риалити предаванията. Кое ти допада и защо?
- Гледам, да, както и гледам въобще телевизия. Не се залепвал с С-200 за екрана, но знам какво се случва там. Супер ме учудват твърденията на все повече интелектуалци с претенции, които откровено твърдят, че не гледат телевизия, че са изхвърлили дори приемника си от вкъщи.

Окей, пичове, ние пък няма да ви гледаме постановките, няма да ви слушаме албуми,
няма да ви посещаваме изложбите.

И да ви отговоря - има много интересни неща за гледане по българските тв екрани. Те обаче боледуват от няколко болести: еднотипност, конкуренция на всяка цена, въртене на 30 едни и същи лица нонстоп по всички формати и прочие, и прочие.
- Какво е мнението ти за двата музикални проекта - сякаш наистина са намерили страхотни таланти тази година?
- Да, това са едни от най-силните формати след "Мюзик айдъл 2", който за мен беше върхът на музикалните риалити.
Не че съм от отбора на Нова, но "X Фактор" просто е страхотен. Иначе и там, и в "Гласът на България"

децата пеят и страхотно,
но и фалшиво, трети
се учат в движение

За всички тях е от голяма полза, стига да не им се напомпват фалшиви илюзии, че са суперзвезди и после падането на земята от високото ще им дойде доста болезнено.
Питайте предишните айдъли, един Тома мисля, че още живее на квартира. Бих препоръчал на уважаемите съдии в двете шоута да бъдат по-критични и да не си пазят добрия имидж толкова. Не ги призовавам да са лоши и груби или да обиждат участниците, а чрез умен анализ и солидна критика да покажат на младите хора пътя напред към истинската сцена. Сега се лее един възторг, все едно току-що на сцената е пял Браян Адамс или Дзукеро.
- Би ли отишъл да разбиеш Иван или Андрей, ако поканят известни съперници?
- Защо не, те са хора, на които никога не е излишно да им натриеш носа (смее се). Визирам синята им левскарска кръв. Иначе боят не ми е приоритет, даже тия дни зрителите ще ме видят в тяхното ново шоу в до болка позната ми роля - да задавам въпроси в този кръг от шоуто, който се добира до стилистиката на "Стани богат". Тримата сме добър екип, можем да помислим за общо предаване...
- Какво интересно ти се случи през последните месеци? Как прекара лятото и имаш ли някакви планове за есента и зимата?
- Най-интересното определено беше стартът на "Ники Кънчев под наем". Снимките, повтарям ви, бяха и са доста изтощителни и бързо-бързо забравих лятото. А то беше великолепно. Най-вече ме радваше Мари София, която се научи да плува и все повече се влюбва в морето.
- Ще те помоля за кратък анализ на националния отбор и по-конкретно за ерата "Лотар Матеус"?
- Може да ви се стори странно, но ще подкрепя футболистите, които напускат националния отбор. Не заради самия акт, защото това е едно от върховните постижения - да представяш страната си на големи спортни форуми. По-скоро съм съгласен с тях, че те станаха обект на коментари, атаки, нападки, папараци, свои и чужди. Всеки начинаещ журналист си подостря молива на главите им, по сполучливия израз на Кеворкян. А те са мъже с пари, с възможности и така са решили, така го правят.

Очаквах самият Матеус
да работи повече

в тази посока - да им вдъхне повече самочувствие, да поеме огъня върху себе си, както умело го правеше Стойчо Младенов, но немецът иска да си живее и живота заедно с футбола и затова раздялата беше логична.
- Не ти ли се струва, че го изгониха, защото започна да разказва прекалено открито как точно се работи в българския футбол?
- Да, тъкмо стана интересно, и стана безинтересно.
- Вече има коментари, че сега се търси треньор, който да си затваря очите, когато момчетата решат да се подкрепят с една, две или повече бирички.
- Дали в биричките е проблемът или в това, че не сме достатъчно талантливи и упорити в тренировките? Че не можем да пробягаме целия мач на високи обороти. Хора, Армения вече има футболни успехи, а ние потъваме...
- Николай Гигов заплаши, че просто ще закрие "Локо" (Сф). Възможно ли е да стигнем дотам, че да започнат да изчезват елитни отбори, или има светлина в тунела?
- "Има богат президент - има добър клуб" - това е ситуацията у нас. Има Кирил Домусчиев - има "Лудогорец" в Разград. Преди това този град беше мъртва черна точка на футболната ни карта. Няма го Гигов, може и "Локо"-то да го няма, знам ли...
- Сякаш волейболът, който единствен ни носеше национална гордост, започна да върви надолу и вече има наченки на предстоящи големи скандали. Сами ли се опитваме да проваляме нещата, които ни носят радост?
- Волейболът дълги години ни е носил слава и успехи и нашите майки и бащи помнят чудесно това. После дойде кризата при тях и чак сега в последните десетина години нещата се раздвижиха. Там твърдата основа са волейболните семейства. Има много такива в България, на тях сега децата им растат и вече си обичат волейбола. Появяват се и успешни частни клубове и школи като "Виктория волей", от която излезе талантът Ники Пенчев.
- Виждаш ли поне един или два спорта в България, където се работи правилно и успехите не са плод на моментен проблясък освен волейбола?
- Борбата е един от тези спортове. Не случайно ни отсрамиха с 4 медала в Пекин и сега в Лондон пак дано повторят този успех.

Борбата се е съхранила
като ниво

въпреки икономическите трудности и спортната ни общественост трябва да целува ръцете на Вальо Йорданов, че не мрънка, а намира постоянно средства за борците ни. Беше голям шампион, сега е голям ръководител. Ако на Станка не й мине китайка път, ще ни зарадва с лондонско злато, повярвайте ми.
- Предстои политическото дерби на годината. Как ти се струват отборите и имаш ли изявен фаворит?
- Политиката продължава да е някаква центрофуга, която грабва отделните силни и изявени личности и ги изстисква като фрешове. Знам, че им е трудно, но ми се ще всички ние да ги насърчим. Затова симпатизирам на няколко фигури, без да се замислям от коя партия са. Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Краси Велчев е такъв човек. Имам му пълно доверие, познавам човешките му качества и как държи и се отнася към семейството си. За такива хора казвам, че са печени. Такава е кандидат кметицата на Елин Пелин Галя Георгиева, която е на път да превърне този придатък към София в място със собствено значение и индустрия.

Плевнелиев също
е симпатяга,

особено като пя "Рейнбоу" и тяхната балада "Очите на дъгата" в студиото на "Стани богат" преди година. Ламбо пък няма нужда от моя коментар и подкрепа - той е Мастерът.
- Не ти ли се струва вяла предизборната битка тази година?
- Пожарът в Катуница хвърли достатъчно дърва в изборната камина.
- Минаха ли вече да ти предложат някой лев, за да гласуваш за определена партия?
- Не, но аз бих дал 50 лева на този политик, който изгони алкохолиците от градинката пред нас. С открито сърце бих му ги дал.

ГРИЖОВЕН: Ники и дъщеря му Мари София на разходка в центъра на София.
ГРИЖОВЕН: Ники и дъщеря му Мари София на разходка в центъра на София.
КАМЕРА: Кънчев е заобиколен от поредните желаещи да го вземат под наем.
КАМЕРА: Кънчев е заобиколен от поредните желаещи да го вземат под наем.