Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Опасно силни пориви на вятъра в Северна България утре

Оправдаха се очакванията за по-високи температури днес - 10 градуса достигна дневната в Монтана, а най-студено остана в София, Кърджали и Кюстендил - 2 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, със слаб до умерен югозападен вятър. Минималните температури утре ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 5° и 10°. Облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна. Вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще усили.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви до около 80 - 90 км/ч, е обявен утре в почти цяла Северна България, както и в западните части от Горнотракийската низина

И в планините ще бъде с променлива облачност, по-често значителна над Стара планина, където ще прехвърча сняг.

Много ветровито време, с умерен, по високите и открити части - силен северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и температурите в курортите ще са близки до нулата.

Усилване на вятъра и затопляне не само у нас, но и почти навсякъде на Балканите. На места в северозападната половина от полуострова ще превалява слаб сняг.

Студената въздушна маса, обхванала Северна Европа, ще се настани и над централните райони от континента. Там, както и на Британските острови, ще е много ветровито. В много райони от Централна и в Източна Европа ще има снеговалежи.

У нас, в събота северозападният вятър временно ще отслабне, а дневните температури ще се понижат. Ще бъде по-често облачно, но без съществени валежи. В неделя ще има повече слънчеви часове. Сутринта ще бъде студено, но през деня отново ще започне затопляне.