Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът Александър Йорданов / Кадър: Нова Нюз
Евродепутатът Александър Йорданов / Кадър: Нова Нюз

"Визитата на Кирил Петков в Северна Македония бе абсолютно непремислена, неподготвена и без никакви резултати. Точно обратното. Тя окуражи македонската страна да засили езика на омразата към България. Неслучайно достойни хора у нас споменават, че Петков е първия държавник у нас, който не поднесе цветя на Гоце Делчев. А трябваше да го направи".

Това каза в предаването „Още от деня“ в ефира на Нова Нюз евродепутатът от ГЕРБ-СДС Александър Йорданов. Според дипломата, който е извънреден и пълноправен посланик в Северна Македония в периода 2001 - 2005 година, "антибългаризмът в постоянно действие е македонската доктрина и това трябваше да бъде ясно на българския премиер".

Срещата на четири очи между премиера на България Кирил Петков и премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски.
Снимка: Министерски съвет
Срещата на четири очи между премиера на България Кирил Петков и премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Снимка: Министерски съвет

"Кирил Петков предаде интересите на българите в Македония и паметта за българите, загивали за този български корен и репресирани по югославско време заради своето самосъзнание", каза още Йорданов.