Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Василка Панайотова, кмет на град Шипка
Василка Панайотова, кмет на град Шипка

На 18.01.2022 г., в 16.00 часа е получен сигнал в Районното управление на МВР в Казанлък за възникнал пожар в къща в град Шипка. Незабавно са изпратени екипи на полицията и пожарната.

На място е установено, че е опушена стая на къщата. При извършения оглед е намерено тялото на 61-годишен мъж, обитател на имота. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство по чл. 331 от НК. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Кметът на Шипка Василка Панайотова разказа пред "24 часа", че тя и полицейският инспектор в градчето попаднали на мъртвия Тенчо Лозанов. Мъжът живеел сам, получавал пенсия по инвалидност. Обикновено си вземал парите между 14 и 16 число всеки месец, но този път необичайно закъснял. Това направило впечатление на служителите в пощата, които раздават пенсиите, и те се обадили на кмета да го потърси. Предстоящата аутопсия ще покаже със сигурност, но Василка Панайотава смята, че смъртта на мъжа може би е настъпила няколко дни по-рано. Най-вероятно той е получил инфаркт, докато се опитвал да си запали печката, която е на дърва и въглища. Тогава вратичката на печката останала отворена и заради това стаята била опушена, но тепърва ще се изяснява дали точно димът е причина за смъртта на човека.