Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Екатерина Захариева
Екатерина Захариева

Бившата външна министърка е поставена под карантина от РЗИ, защото била в контакт с Теменужка Петкова

Твърде прибързано е посещението на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония предвид това, че там още няма гласувано правителство, каза Екатерина Захариева от ГЕРБ по bTV.

Според бившата външна министърка премиерът трябвало да изчака поне да бъде гласуван кабинета в Скопие преди да обяви посещението си там.

Не знам с какви послания ще отиде, най-вероятно ще отиде с това, че позицията на България остава непроменена, каза Захариева.

Тя не очаква да има новина от визитата на Петков в Скопие.

"Изпълнение на договора от 2017 г. това е с което трябва да се изисква от Скопие. Този договор засега остава само лист хартия за северномакедонската страна", коментира още Захариева.

Като бивш вицепремиер по съдебната реформа тя коментира и оставката на шефа на КПКОНПИ и исканата оставка на главния прокурор Иван Гешев.

Не знам за какво е отнет достъпа до класифицирана информация на г-н Цацаров, но правителството очевидно ще постигне това, което иска - смяна на председателя на КПКОНПИ, каза Захариева.

Когато предложат изменения на закони, свързани със съдебната власт, КПКОНПИ и Висшия съдебен съвет, тогава ще коментирам повече, защото не можах да се ориентирам от програмата какво искат да правят управляващите, заяви Захариева.

                                                                              Междувременно стана ясно, че Екатерина Захариева е под карантина вкъщи. Вчера следобед от РЗИ се обадили на бившата външна министърка и я информирали, че трябва да бъде поставена под карантина до четвъртък като контактно лице на бившия енергиен министър Теменужка Петкова.

Всички които сме били в залата на парламента близо до г-жа Петкова сме поставени под карантина, не искам да спекулирам, но очаквам половината парламент да бъде поставен под карантина скоро, заяви Захариева.