Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Джасим
Емил Джасим

Прочетох внимателно какво казва балканският борец за световна социална справедливост, сръбският Спартак, разпнатият Ноле Джокович, в изявлението си в инстаграм:

1. "То аз бях болен, ама бях сред хора, защото още не беше излязъл резултатът от теста, а и то бях сред хора, защото награждавах едни ДЕЦА... То дечица, как да им откажа... Но и не знаех ,че съм болен, само имах симптоми, но и резултатът още не беше излязъл, то нали деца..."

2. "Като излезе позитивният резлутат от теста се самоизолирах, освен за снимките за едно множо важно интервю, защото не исках да разочаровам журналистите, горките, защото, викам си, то само за снимките и интервюто ще се видим, аз нали съм с маска, освен за снимките, нали, където я свалих, щото как снимки с маска, нали... Ама през почти цялото останало време, заклевам се, бях с маска! Но съжалявам за това решение, то не беше правилно, беше грешка, не знам как ми хрумна! Но все пак бях с маска, и то само за интервюто не бях в карантина и само за снимките свалих маската, но съжалявам, въпреки че, нали, бях с маска почти през цялото време, нали..."

3. "Освен това наистина много съжалявам, че един човек от екипа ми БЕЗ ДА ИСКА, съвсем неволно, не е да кажеш нещо нарочно, не!, ръката му се е отплеснала и по човешки е отбелязал грешното квадратче при попълване на документите за визата... Не, че моят екип иска нещо да измами, не! В никакъв случай не сме искали да заблудим австралийските гранични власти, не! Просто човешка грешка, заклевам се в Косово! Ако лъжа, някой от екипа ми, който не ми е семейство, да умре! Да ослепее Федерер, ако ви лъжа! Надал да хване краста, ако лъжа! Самата истина казвам! Просто човешка грешка..."

4. "След като обясних как не съм лъгал в нито един момент, а само съм допуснал серия, поредица, в смисъл една след друга няколко грешки... Да, знаете как е - едната води до другата неизменно, нали... Може ли да играя на тоя велик турнир? Моля ви, наистина искам да играя... Нали не съм лъгал, мамил или търсил изключение на базата на фалшиви документи! Молявимолявимоляви!"

С други думи, бай Ноле сам признава, че се е опитал да излъже big time, а очевидно "тъпите австралийци" просто не са се вързали на балканските му номера.

Очаквах го, въпреки решението на австралийския съд.

Сега се налага да припомня нещо на всички, които с неприкрита ярост (която наистина не разбирам) го бранеха на фенска или антиваксърска основа:

Скъпи приятели, познати и непознати,
в държавите, в които има истинско върховенство на закона, балканските номера не минават.

Според старото римско правило непознаването на закона не оправдава по никакъв начин неговото нарушаване.
Това е една от основните причини за корупцията и в България - някой се прави, че не бил знаел, че нарушава закона, а отсреща стои някой друг, който това и чака.

Следващите реплики всички я знаете:
- Не можем ли нещо да измислим?

И почти винаги онзи, от когото зависи, казва:
- Ами... то така като казваш... награждаване на деца, а и случва се човек да сбърка формуляр... То аман от хартия, братче! Добре, добре... Ще измислим, ама ще почерпиш.

Колкото по-бързо започнем в България да спазваме цитираното горе римско правило, толкова по-малко корупция ще има в България.

А иначе ползвам Нолето само за пример - личната му съдба хич не ме интересува.
И няма как да се вълнувам истински от случващото се с притежател на 220 млн. долара, който уж е сръбски националист, но живее в Монако, за да плаща по-ниски данъци.

*От фейсбук!