Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

МИТЬО МАРИНОВ
МИТЬО МАРИНОВ

Това е начинът избирателите да знаят дали отдавна не са излъгани

Гледай тук Митьо Маринов на видео в рубриката ЗАВЕЩАНИЕ НА СЕДМИЦАТА

Имаше известно затишие, но отново всичко е COVID. Докато си формираме правителство, имахме няколко дни за разсейване от пандемията, но тя пак ни връхлетя с пълна сила тази седмица. Не само расте броят на новозаразените, но и площадът пред парламента се разтресе от протест срещу мерките, а любимият тенисист на Балканите Новак Джокович поведе съдебна битка с Австралия за зеления си сертификат.

Ако мога да перифразирам една популярна деветдесетарска песен: “Тез зелени сертификати кой ги мама разклати?”, отговорът е: “няколко депутати”.

Народните представители от “Възраждане” успяха да разбунят духовете около COVID мерките. Първо, оказа се, че една трета от тях са ваксинирани, а се обявяват против “експерименталната течност”, която ни инжектират. Сред тях има и други със зелени сертификати, преболедували коронавируса. Стигна се и до протеста на 12 януари, за който лидерът на партията Костадин Костадинов предупреждаваше останалите партии, че за тях ще има “бели автобуси”.

Депутати в 47-ото НС
Депутати в 47-ото НС

Такива наистина имаше, но за протестиращи от различни краища на България. Заради мярката “карантина на контактно лице” Костадинов не можа да присъства сред привържениците на партията си, но от видеостена като пълководец насърчи всички антиваксъри. С призиви да се влезе в парламента, а и не може да се отрече добрата организация, с която протестиращите успяха да стигнат до входа на парламента. Отразявах събитието от площада и видях как група мъже уговаряха други да им помогнат, за да разбият полицейския кордон. За щастие, не се случиха тежки инциденти. Вече се чуват заплахи за следващ протест след 2 седмици. Този път той ще бъде и пред Министерския съвет.

Интересно как депутатите от “Възраждане” са против да се тестват за коронавируса преди работа, но имат желание да духат в дрегер и да си правят тестове за наркотици на входа на НС? Такова законово предложение внесоха те в отговор на Ицо Хазарта, който ги нарече “фашисти”, а те се усъмниха дали не е пийнал нещо, преди да излезе на трибуната.

Така и така набрахме скорост с правенето на тестове на влизане в парламента, аз имам едно кардинално предложение. Всеки депутат да минава през детектор на лъжата още преди да положи клетва. Само така избирателите ще знаят дали това, което им е обещано, наистина ще бъде изпълнено, или всичко говорено по време на предизборната кампания е отдавна нарушено.

Вече всеки петък видеозавещание на седмицата от нашите репортери