Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новак Джокович СНИМКА: Ройтерс
Новак Джокович СНИМКА: Ройтерс

Австралийските гранични служби започват ново разследване срещу водача в световната ранглиста по тенис Новак Джокович.

Вчера съдът в Австралия разпореди сърбинът да бъде освободен, след като в продължение на няколко дни бе държан в хотел за мигранти, тъй като визата му за влизане в страната бе анулирана при пристигането му на летището в Мелбърн. Докато очакват решението на министъра по емиграцията Алекс Хоук, който може да се възползва от своето право еднолично да прекрати разрешението за пребиваване на територията на страната на Джокович, местните органи на реда ще проведат ново разследване. Оказа се, че има още една нередност в граничните документи на Новак. Тя е свързана с негово пътуване до Испания в края на декември.

Всички, които пристигат на Зеления континент попълват декларация, в която един от първите въпроси е дали лицето е посещавало чужда страна в последните 14 дни преди полета си до Австралия. Джокович е отговорил с “не”, което означава, че е излъгал, ако видеото с тренировката му в една от школите в Андалусия действително е заснето на 31 декември. Както е известно, той пристигна в Австралия на 6 януари.

Ако Новак е подал невярна информация, това може да доведе до гражданска санкция за него. Документът в момента се разследва от австралийските власти и вероятно именно това бави решението на министъра по миграцията.