Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Криминалисти от Районното управление в Нови пазар задържаха трима мъже за притежание на наркотични вещества, иззети са 11 килограма марихуана от частен дом в село Сечище. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен, предава БТА.

Около 14.30 часа вчера, на разклона за село Памукчии, за проверка бил спрян водач на лек автомобил "Опел Астра" с шуменска регистрация. Зад волана бил 35-годишен мъж от Нови пазар, известен на полицията с това, че е управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества. Имал и присъди за кражби. Той отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

При извършена проверка в автомобила са намерени около 160 грама суха зелена тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Намерени са и 17 семена, които по данни на мъжа били "за канабис".

В автомобила пътувал и 33-годишен жител на Нови пазар. В джоб на якето му е намерен буркан с около 20 грама суха тревиста зелена маса, по думите му - марихуана.

Последвало претърсване в частен имот в село Сечище, обитавано от 37-годишен мъж. Там криминалисти намерили и иззели три чувала със суха тревиста зелена маса, с общо тегло 11 килограма, която при направения тест реагирала на марихуана. В избено помещение на същия имот са намерени и иззети още четири буркана с общо 200 грама зелена тревна маса и един буркан с канабисови семена.

В имот, обитаван от 35-годишния мъж, са намерени и иззети металдетектор, 16 монети и три пръстена с вид на антични. Назначени са експертизи.

Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А от Наказателния кодекс продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.