Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Андрей Чорбанов
Проф. Андрей Чорбанов

Проф. Андрей Чорбанов ще влиза без сертификат въпреки решението на останалите народни представители. Но си има документ

Депутатът от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов смята да предизвика скандал, като влиза в Народното събрание без зелен сертификат. Това намерение той обяви по Нова телевизия. И опита да подкрепи думите си, че омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна - по цветистия му израз от петък, изречен от трибуната.

В петък народните представители решиха, че в парламента ще се влиза само със зелен сертификат или след отрицателен антигенен тест за ковид, който депутатите ще си плащат сами. "Има такъв народ" и "Възраждане" не подкрепиха решението.

Професор Чорбанов има зелен сертификат, но няма да го показва на входа на Народното събрание.

"Искам да видя как и от кого ще бъда спрян да влизам в парламента. Разглеждането на темата за зеления сертификат за парламента не беше свързано със законността. Според правилника на НС всеки депутат трябва да присъства на заседанията и никой не може да го ограничи. Факт е, че и ваксинирани боледуват изключително масово. Ние сме против зеления сертификат за където и да било. Не смятаме, че е ефикасен. Хора със сертификати могат да заразяват други хора”, категоричен бе Чорбанов, който е имунолог по медицинска специалност.

Не вирусът, а здравната ни система е причина за високата смъртност сред заразените с COVID-19 у нас, добави Чорбанов.

На въпросите на водещата Марина Цекова той неколкократно отговори, че стои зад казаното от него, че омикрон гази ваксинираните така, както прасе минава през люцерна.