Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

38-годишен мъж от Горна Оряховица е прострелян със стоп патрони от служител на реда, след като бил сгащен на местопрестъплението. Екшънът се разиграл преди обед в събота, когато пострадалият и негови съучастници влезли да крадат във фирмена сграда в железничарския град.

Крадците задействали сигнално-охранителната система на обекта и на мястото дошли гардове на частна охранителна фирма. Те забилязали, че има нарушение и малко след 11 ч. подали сигнал в полицията. При обход в двора на предприятието полицаите забелязали група от 3-4 роми. Докато единият униформен се опитвал да ги спре за проверка, от сграда изскочил още един апаш, блъснал другия полицай и тръгнал да бяга. Полицаят произвел един предупредителен изстрел, но крадецът не спрял. Тогава последвали още изстрели със стоп патрони, които го свалили на земята. 38-годишният мъж е прострелян в областта на кръста и краката. Откаран е в областната болница във Велико Търново с повърхностни наранявания и без опасност за живота, уточниха от полицията.
На мястото на екшъна в района на гарата и кв.Калтинец пристигнали подкрепления, които оградили района. До момента са задържани трима от бандата, издирват се още двама. Всички са от Горна Оряховица, казаха от ОДМВР - Велико Търново.
Образувано е следствено дело за стрелбата от униформения.
Ще бъде образувано и досъдебно производство срещу шайката роми.