Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на задържания в следствения арест към затвора във Враца.
Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на задържания в следствения арест към затвора във Враца.

Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража за българския гражданин Д. Б. Той е обявен за международно издирване от италианските власти с европейска заповед за арест на съда в град Лече. Обвинението срещу него е за извършването на две престъпления - участие в организирана престъпна група и улесняване и експлоатация на проституцията.

Търсен е с цел наказателно преследване по дело за това, че от пролетта на 2019 г. при условията на продължавано престъпление в Лече, Тавиано и други населени места от този окръг, в съучастие с други трима, е въвел в Италия неопределен брой български жени, вербувани специално, за да ги накара чрез насилие да проституират.

Той е обвинен също и в това, че от ноември 2019 г. до февруари 2021 г. в Тавиано, в съучастие като извършител с други двама, многократно е улеснявал и експлоатирал проституцията на М. С. с насилие, чрез побой, наранявания и заплахи. За деянията, за които Д. Б. е издирван в Италия се предвижда наказание лишаване от свобода“ до 18 години.

В съдебната зала задържаният Д. Б. заяви, че желае доброволно да бъде предаден на италианските власти и отрече да е участвал в престъпленията, които са му вменени. Определението на Врачанския окръжен съд подлежи на незабавно изпълнение с привеждане на задържания в следствения арест към затвора във Враца.