Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Внукът Йорго - най-голямото зло във фамилията Рашкови БАНДИТ: Георги Рашков на път за съдебната зала.

“Напълно целенасочено внуците на Цар Киро убиха сина ми - категоричен е бащата на 19-годишния Ангел Петров, който бе прегазен от бус в Катуница и почина на място.
Убийството се случва след поредния сблъсък между Ангел и внука на Цар Киро - Георги. Според хората от Катуница точно наследникът на ромския тартор е подбудител на бруталната саморазправа с жертвата, като лично е инструктирал 55-годишния ром Симеон Йосифов да го премаже. "Ако и този път Йорго не влезе в затвора, това ще е
поредното доказателство, че фамилията е с протекции"
- категорични са роднините на Ангел, които неведнъж са страдали от поведението на царския наследник. Поредният конфликт между 19-годишния Георги Рашков и връстника му Ангел се оказва фатален. Между семействата им тлее омраза от години. Ангел е внук на бившата кметица на Катуница София Христева. Дядото на Георги е прословутият ромски тартор Цар Киро. Докато управлява селото, Христева пуска десетки жалби срещу самоуправството на Кирил Рашков заради заграбените от него имоти. Конфликтът се пренася и сред следващите две поколения в семействата. Георги Рашков и братовчед му Кирил неведнъж са заплашвали с убийство и пребивали младежи от селото, които са на страната на София Христева.
Проверка на "168 часа" показа, че въпреки крехката си възраст
Георги Рашков е изпечен бандит и хулиган
Местните си обясняват поведението му с чувството за безнаказаност, което е предадено от дядото Киро и бащата Ангел. Принц Георги се е явявал на две дела като подсъдим.
 Днес щеше да е в затвора, ако Темида държеше превръзката на очите си за всички, и убийството на Ангел Петров нямаше да се случи.
Георги Рашков е син на т.нар. Принц Ангел. Момчето е родено в Гърция преди 19 години. Не ходи на училище и е с основно образование, точно като дядо си. Според съдебното му досие е безработен. Има по-голям брат Кирил, който е любимият внук на дядото със синя кръв.
Липсата на образование не пречи на Георги да успее в живота,
особено с богат човек като дядо си. Момчето има огромен апартамент в Пловдив, кара последен модел лимузини и обикаля фолкзаведенията в търсене на силни изживявания.
Първият му сблъсък с правосъдието е заради случка от 30 юли 2009 година. Ако тогава съдът в Асеновград беше постановил условна присъда, Георги щеше да влезе в затвора още на следващата година.
На тази дата Георги, тогава 17-годишен, и братовчед му Кирил се прибират от Пловдив в Катуница. Часът е около 7 и половина вечерта. Движат се с форд. До железопътния прелез на селото се разминават с джип "Ауди". Разпознават Никола Младенов, който е брат на Царица Костадинка, съпругата на Кирил Рашков.
Между фамилиите има дългогодишен конфликт заради семейни спорове
Двамата братовчеди решават да потърсят сметка на Младенов, който миналата година се самоуби в дома си. Дават газ към семейното имение в Катуница. Георги слиза от форда и се качва в поръчковото си БМВ, където държи незаконния си пистолет. Вече въоръжен Принц Йорго тръгва да търси нежеланите гости в своето лично село. Открива ги на кръстовище, близо до палата на дядо си. Слиза от БМВ-то и с пистолет в ръка се насочва към джипа. Започва да стреля по возилото. Никола Младенов казва на шофьора си да обръща джипа и да се махат от селото, защото се страхува за живота си. Георги псува и ги плаши с убийство и рязане на глави. Джипът с Никола Младенов потегля за изхода на Катуница, но Йорго не се отказва. Тръгва след тях. На изхода от Катуница в посока Пловдив се изравнява с аудито. Колите карат с над 120 километра в час.
Георги спуска стъклото на БМВ-то си и отново насочва пистолета към бягащите в паника
Веднага след случката Младенов пуска жалба в полицията за поведението на Йорго, като го определя като демонстрация на сила, безпардонност и безнаказаност, проявени както към него и спътниците му, така и към обществото. При огледа на местопрестъплението на следващия ден ченгетата откриват 7 гилзи от оръжието на разбеснелия се ром. Образувано е дознание по чл. 325 от НК, който предвижда до две години лишаване от свобода. За същото престъпление масово се налагат условни присъди, показа проверка на "168 часа". Не и за Георги Рашков. По предложение на държавното обвинение той е освободен от наказателна отговорност и се разминава с глоба. Остава с чисто съдебно минало.
"Определеният размер на глобата е съобразен със семейното положение и материалното му състояние, добрите характеристични данни и обстоятелството, че се грижи за малолетното си дете. Съдът е на становище, че така наложеното наказание в този вид и размер ще способства в най-висока степен за постигане целите на индивидуалната и генералната превенция на наказанието" - пишат съдиите от Асеновград, но само няколко месеца по-късно Георги Рашков напълно ги опровергава. Няколко месеца след това решение на съда Георги Рашков отново извършва брутално престъпление. На 16 август 2010 репортерът Емил Кацаров е изпратен за репортаж в село Катуница като темата е имотите на цар Киро. Кацаров търси Кирил Рашков в дома му, но удря на камък. След това отива да снима вилата му. Охранителите предупреждават цар Киро и той пристига с тузарския си Мерцедес с дяволския номер 6660.
Паркира така, че запушва колата на журналиста
и крещи:
"Гяури, не ви ли омръзна! Ще ви разкатая, до кога ще ви прощавам, ще взема хора да ви запалят домовете и на роднините ви, ще ви накарам да страдате цял живот"
Малко след това с джип БМВ пристигат и братовчедите Георги и Кирил - герои на екшъна отпреди година. Кацаров е принуден да влезе в лимузината на царя и да даде касетата от камерата си. На мястото се събират хора от селото, роднини на ромския тартор, идват и полицаи. Униформените не успяват да озаптят разбеснелите се роми. Цар киро не връща касетата на Кацаров, въпреки че той снима на публично място, което законът не му забранява. В присъствието на полицаите внукът на Рашков Георги тръгва към репортера със свити юмруци и крещи:
"Кой си ти?
Кой ти е разрешил да снимаш? Майка ти ще еба! Ще те изкормя ! Ще те убия!"
Полицаите успяват да хванат Йорго и го предупреждават, че ще бъде арестуван. След това всички влизат в къщата на цар Киро. Там внукът му продължава със заплахите към Емил Кацаров, въпреки присъствието на кварталните полицаи.
"Тебе те запомних, нещата няма да ги оставя така" Кацаров звъни на шефката си в София, а цар Киро взема телефонът му и й обяснява, че журналистите заслужават да бъдат бесени както в Иран и Ирак.
Въпреки всички протекции на цар Киро и фамилията му, дело е образувано, защото става публичен скандал. ОБвиняеми са царят и достойният му наследник Георги, който вече се е разминал с глоба и се води с чисто съдебно минало. Точно това взема предвид същият районен съд в Асеновград, когато го осъжда условно. магистратите вече сочат, че Георги е с лоши характеристични данни като само година преди това колегите им от друг състав твърдят, че е добър и примерен. За престъплението, което е извършил Георги по закон трябва да лежи до 6 години в затвора. Съдиите решават друго - една година условно. Съдът отново изтъква, че това наказание е
превантивна мярка за следващи престъпления
Ако тази присъда бе постановена на предното дело, за случаят "Кацаров" внукът на цар Киро щеше да бъде в затвора. Но и този път се разминава с решетките, както и дядо му, който е осъден на 3 години условно. Година след поредното измъкване внукът на цар Киро отново подпалва вражда с поведението си, като този път краят е фатален.

Коктейл “Молотов” и
за бившата кметица


През миналата година коктейл "Молотов" избухва в двора на бившата кметица на Катуница София Христева, чийто внук бе убит от приближените на Цар Киро. Нейни сигнали са причината за делото, по което бившият кмет на Садово Марин Йосифов е обвинен за безстопанственост, защото е позволил на Цар Киро да заграби имоти в селото. Точно заради активността на Христева заради заграбените от циганите имоти е скандалът, който доведе до смъртта на 19-годишния Ангел Петров, неин внук.
Цар Киро и Марин Йосифов са дългогодишни приятели и не крият връзката си от местните. По-късно срещу Рашков е образувано дело за самоуправство, което също завършва с крах. Марин Йосифов също е разследван за престъпление по служба, но и на него му се разминава заради спорните имоти, заграбени от Рашкови. Кметът е осъден по друго дело за набеждаване на полицаи пред военен следовател. Преди месеци бе заловен и с подкуп и отстранен от длъжност. Така няма справедливост в храма на Темида и за заграбените от Цар Киро стотици декари в Катуница, където гради резиденцията си.


Бащата на Георги
Принц Ангел също
успива Темида

Дълги години прословутата спиртоварна на Цар Киро край Катуница се води на фирмата "Евро Стандарт", където собственик и управител е синът му Принц Ангел. Между 2007 и 2009 г. там са правени три проверки от Агенция "Митници".
През август 2009 са открили 860 хил. литра меласа от захарна тръстика, въпреки че предприятието няма лиценз да произвежда алкохол.
През ноември начело на митниците вече е Ваньо Танов. Той изпраща поредна проверка на Цар-Кировия цех, който 20 години трови българите с алкохол менте. С митничарите там са пратени и ченгета от Икономическа полиция в Пловдив. Установено е, че дестилационната колона работи и отново бълва нелегален спирт 93 градуса, който се налива в заведенията от маркови шишета.
Ченгетата търсят шефа, но работниците викат самия Цар Киро. Когато идва, той казва, че представлява управителя, т.е. сина си Ангел. Уведомена е Районната прокуратура- Асеновград. Образувано е дознание срещу "неизвестен извършител" по чл. 234 от Наказателния кодекс за съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол, като престъплението се извършва системно. Законът в случая е категоричен - от 2 до 10 години лишаване от свобода.
"Смачкаха ни дознанието и го преквалифицираха така, че да падне в съда" - изреваха пред "168 часа" ченгета, участвали в операцията. Какво се случва после. Районните прокурори в Асеновград изпращат по компетентност делото в Окръжната прокуратура в Пловдив, но с мнение, че е извършено престъпление по чл. 255 за неплащане на данъци, което предвижда много по-леко наказание. Това обвинение също не издържа. Още в началото на 2010 г. Окръжната прокуратура в Пловдив прекратява дознанието поради липса на извършено престъпление по преквалифицираното обвинение. Принц Ангел се разминава само с административна глоба от 2 хиляди лева, постановена от Районния съд в Асеновград и потвърдена от Административния съд в Пловдив.

Ето защо е недосегаем


Декември 2008
С Тома Томов,  Коалиция за България
 Основаването на партия "Свободна България". На тази снимка Цар Киро пие маркови питиета (които едва ли са собствено производство) с депутата от Коалиция за България Тома Томов. Точно по това време БСП управлява страната и логично, Цар Киро е в обятията на техен депутат.

Април 2005
С колегата си цар, НДСВ
 Двама царе без поданици на сладка раздумка. НДСВ все още е на власт, а Сакскобургготски е премиер. Снимката е от честванията на ромските празници, а величеството от Испания е скъп гост на мероприятието. Събитието е не къде да е, а в Националната опера. Представлението е изгледано рамо до рамо от двете "величия". Кой ли е оценил повече достойнствата на оперното изкуство и дали само за музика са си говорили Киро и Симо, само те двамата си знаят.

Ноември 2004
С Александър  Филипов, ДПС
(управляващи заедно с НДСВ)
 Цар Киро гази червения килим в парламента. Той не е депутат, но е дошъл да нагледа обстановката. На снимката е отново с дружката си Тома Томов от Коалиция за България, а до него вдясно пристъпва бившият зам.-министър на Емел Етем Александър Филипов от ДПС, който скоро ще бъде съден за купуване на гласове.

Март 2004
С Ахмед Емин и гаджето на Ахмед Доган, ДПС
 По това време ДПС е във вихъра си по време на първия мандат в прякото управление на България заедно с НДСВ. Тук властелинът на Катуница е застанал рамо до рамо с Ахмед Емин, който години по-късно се самоуби в Сараите на шефа си. Под тях се вижда Алтен Алиева, дългогодишната изгора на Сокола. мероприятието е концерт на Горан Брегович, който е организиран лично от Доган в НДК.


С Йордан Цонев и Камен Костадинов, ДПС
Същото мероприятие. Концерт на Горан Брегович, организиран от Доган. Тук Цар Киро е в компанията на Данчо Цонев и Камен Костадинов, които вече са изневерили на синята идея и са пристанали на управляващата ДПС.

Октомври 2003
С Надежда Михайлова, СДС
 Цар Киро развежда председателката на СДС Надежда Михайлова (днес евродепутат с фамилия Нейнски) из софийското гето "Факултета". Монархът гордо позира на фона на мизерията, в която живеят събратята му, докато ги агитира да подкрепят СДС на местните избори в София. Както винаги, той е на правилния фронт, защото по това време СДС има традиционно силна подкрепа в столицата.

Декември 2002
С Илия Павлов, Мултигруп

Снимката е от 2002 година, а срещата между двамата е частна. Усмивките показват, че Цар Киро не е само около политиците, но има дебели контакти и с бизнесмени. По това време Мултигруп е най-мощната икономическа групировка в страната.

2001
С Любен Дилов-син
Бъдещият шеф на "Гергьовден" и член на СДС Любо Дилов се снима за спомен с Цар Киро по време на гостуването му в "Шоуто на Слави".
"Добре де, как го правиш уискито" - пита водещият височайшия си гост.
"Е, как - спирт и есенция", отговаря Рашков.
"Чакай сега, не е така, моля те" - деликатно се намесва покойният Принц Иван, синът му.
"Е, как бе - това е. Спирт и есенция" - настоява чистосърдечно Цар Киро.

Октомври 1999
С Евгений Желев, БСП
 Цар Киро лично пристига в Стара Загора, за да подкрепи Евгений Желев за кмет на града. И успява. След градоначалническото кресло Желев става депутат и министър в правителството на БСП.

Декември 1999
С Ветко Арабаджиев, хотелиер
 Цар Киро на сладка раздумка с хотелиера и бизнесмен Ветко Арабаджиев. Под тепетата за никого не е тайна,че двамата са близки от години въпреки известни противоречия.