Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Весели празници!” Това е написал Чавдар Русев под снимката със съпругата си, публикувана на стената му във фейсбук на 30 декември в 22,13 часа. След поздравлението си получават много пожелания за здраве.
“Весели празници!” Това е написал Чавдар Русев под снимката със съпругата си, публикувана на стената му във фейсбук на 30 декември в 22,13 часа. След поздравлението си получават много пожелания за здраве.

Шефката на Клиниката по функционална диагностика на нервната система на ВМА - проф. Екатерина Титянова, и съпругът ѝ Чавдар Русев, който е изпълнителен секретар в Асоциацията за развитие на планинските общини, са починали от COVID вкъщи в столичния квартал “Лозенец” на 2 януари.

Родени на една дата - 8 октомври, те умират в един ден с разлика от няколко часа.

“Не се ваксинираха,

тя смяташе, че като си е повече в кабинета и вкъщи, ще ѝ се размине, но и двамата се разболяха по празниците.” Това разказа за “24 часа” първата братовчедка на проф. Титянова - журналистката Антоанета Титянова. Бащите на двете са братя.

Чавдар намерил

съпругата си

мъртва сутринта. С него Антоанета се чула в същия ден. Едва говореше, помислихме си, че сме го събудили, разказа тя. Чуди се защо

не са потърсили помощ и не са

отишли в болница

Двамата много пазели възрастната майка на проф. Титянова, която живее няколко етажа под тях.

Няколко часа по-късно издъхнал и съпругът, близки го намират на следващата сутрин.

Все още не се знаело кога ще са погребенията и дали телата им ще бъдат положени заедно.

Журналистката припомни, че на хубавия паметник през галерията за чуждестранно изкуство до “Св. Александър Невски” са написани техните имена, защото те са го

донесли от Мексико като

подарък за София

И двамата бяха много креативни, изпълнени с идеи за бъдещето. Обичаха да пътешестват, каза още Антоанета.

Проф. Титянова представила през октомври нов учебник по неврология. Тя е родена през 1958 г. в Гоце Делчев. Дъщеря на дългогодишния главен лекар на болницата там д-р Благой Титянов. Завършила е медицина в София, ръководител на отделение във ВМА, преподавател, член на ръководството на БЛС. Разработва и внедрява най-новите методи в направления на невросонология, молекулярна неврология и клинична неврология.