Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Няма как да има различия в коалицията по отношение на Република Северна Македония. Може само, ако някой реши, че позицията на България трябва да бъде променена от вида, в който е, но дълбоко се съмнявам, че някой ще развали коалиционното споразумение заради това. Това каза зам.-шефът на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Нямаме различия за РСМ. В коалиционното споразумение пише, че позицията на България не се променя и от там нататък има надграждания. Нашата позиция е, че трябва да бъдат решени тези два проблема (бел.авт. - да отпаднат визите за САЩ и да влезем в Шенген), защото те имат ясна позиция, че искат този процес да се задвижи, ние също имаме позиция, че искаме и това да се задвижи, каза той. Йорданов се възмути, че постът на Слави Трфонов не е прочетен внимателно. И настоя, че в него е подчертано, че договорът за добросъседство със Северна Македония трябва да се спазва и да е отправна точка за преговорите.

Ситуацията е ужасно динамична. Няма как в едно коалиционно споразумение да се запише какво мерки трябва да се вземат. Още повече, че ние сме на различно мнение за някои неща, каза той. Обясни обаче, че по отношение на здравните мерки се доверяват на своите експери и за него зеленият сертификат не върши работа.

Въобще не му беше мястото там, но има технологично време да се случи. Той не отговаря на заеманата позиция, каза Йорданов по повод отзоваването на консула ни във Валенсия Пламен Георгиев.