Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вече 5 жени излязоха с тежки обвинения срещу звездата от “Сексът и градът” точно след като култовият му герой издъхна от инфаркт

Дамите били провокирани да разкажат историите си от новите серии. Трите актриси от “И просто така” ги подкрепиха

Шест сезона и два филма. Тузара е най-голямата и най-проблематичната любов на Кари. Обаянието и недостижимостта му подлудяват жените по цял свят. Дори след края на “Сексът и градът” Тузара остана емблема на мъжа мечта, нюйоркчанина, който може да преобърне живота на всяка независима дама. С продължението се завърна и той, но за кратко... Още накрая на първия епизод на “И просто така” Джон претовари сърцето си, хвана се за гърдите и се строполи на пода, изчаквайки все пак Кари да се прибере и да си разменят един последен поглед. Тузара умря. Край.

Смъртта на героя се оказа сериозен удар за Крис Нот. Сякаш сбогуването с персонажа, донесъл му толкова много дивиденти, му нанесе също толкова щети.

Буквално дни след шокиращата за феновете сцена The Hollywood Reporter публикува историите на две жени, обвиняващи актьора в сексуално насилие. Понастоящем общо пет дами публично разкриват болезнените си спомени, като се определят за жертви на сексуалния хищник Крис Нот.

Всичко започна от “Зоуи, сега на 40” и “Лили, сега на 31”, които говорят пред THR за своите изнасилвания, случили се в Лос Анджелис през 2004 г. и в Ню Йорк през 2015 г. Първата от тях не крие, че е била провокирана да сподели пред света преживяването си от продължението на култовия сериал и участието на Нот в него. Разкритията на третата жена, че е била малтретирана от актьора, се появяват в The Daily Beast на следващия ден.

Самият Нот, който е женен за актрисата Тара Уилсън и има две деца от нея, определи обвиненията като “категорично неверни”. И продължи да се появява в промоционални реклами за сериала на CBS и The Equalizer. Само че на 20 декември дойде новината, че е уволнен от продукцията. Отстранен е също така от актьорската си агенция и губи сделка за 12 млн. долара за закупуване на неговата марка текила.

“Срещите бяха по взаимно съгласие - коментира той. - Трудно е да не поставим под въпрос времето на излизането на тези истории. Не знам със сигурност защо се появяват сега, но знам това: не съм нападал тези жени.”

Дамата, представяща се като Зоуи, разказва, че го срещнала през 2004 г., докато работела във фирма, свързана с бизнеса на знаменитости. Актьорът флиртувал упорито с нея, като един ден я поканил край басейна в жилището си в Западен Холивуд. Докато била там, се случило посегателството.

“Беше много болезнено, Крещях “Спри!”, но той не го направи. Казах му: “Може ли поне да си сложиш презерватив?”, а той ми се изсмя.”

След станалото Зоуи отишла в апартамента на своя приятелка в същата сграда, след като видяла, че има кръв по ризата си. За THR въпросното момиче свидетелства, че тя я е завела в болница. Бившата шефка на Зоуи също потвърдила, че й е било споделено за нападението от страна на Нот с молба да запази тайната. Две години по-късно Зоуи потърсила консултация в Кризисния център за изнасилвания в Калифорнийския университет, което настоящият клиничен директор на инстанцията потвърдил.

Крис Нот и съпругата му Тара Уилсън. Снимка: Ройтерс
Крис Нот и съпругата му Тара Уилсън. Снимка: Ройтерс

Жената, представена като Лили, си спомня, че се е запознала с Нот през 2015 г. в нюйоркски бар, където била сервитьорка. Той я поканил на вечеря и тя приела, а след това отишли в апартамента му в Гринич Вилидж. 25-годишното момиче се забавлявало “предпазливо”, когато по-възрастният актьор се опитал да я целуне.

“Трябваше да кажа “не” по-категорично и да си тръгна. Но следващото нещо, което си спомням, беше, че той си свали панталоните и застана пред мен”, твърди Лили.

“Бяхме пред едно огледало. Плачех, докато това се случваше - продължава тя. - Отидох в банята и си облякох полата. Чувствах се ужасно. Напълно изнасилена. Всичките ми мечти с тази звездна личност, която обичах от години, бяха изчезнали.”

След станалото двамата си разменят съобщения, като актьорът я предупреждава, че може би не трябва да говори с приятелките си за преживяното с него, и я пита дали й е харесало.

“Хм... Със сигурност се наслаждавах на компанията ти. Страхотен разговор. Не искам да навлизам в подробности чрез текстово съобщение, но се почувствах леко използвана...

Може би е по-добре да се чуем по телефона, но в момента не мога да говоря”, написала Лили и получила покана за питие.

След първоначалната история на THR 39-годишната актриса Зоуи Листър Джоунс, която е работила с Нот като гост звезда в “Закон и ред: Престъпни намерения”, съобщи в публикация в инстаграм, че е била свидетел на неговото “постоянно сексуално неподходящо отношение”, когато на около 20-годишна възраст е работила в бара му в Ню Йорк. Добавя, че актьорът също се е държал неадекватно към нея и когато са работили заедно по-късно.

На 23 декември Хедър Кристин, която беше заместник на Кристин Дейвис на снимачната площадка на “Сексът и градът”, актуализира своето есе в The Independent UK, което беше публикувано по-рано тази година и стана вайръл. В обновената си версия тя вече идентифицира “алфа мъжкаря”, на когото е била жертва, като Нот и написа за първия път, когато актьорът “плъзна ръката си по гърба и по задника ми”.

“Когато Тузара, героят, изигран от Крис Нот, почина в първия епизод на “И просто така”, почувствах облекчение. Сигурна съм, че трите жени, които излязоха през последната седмица с обвинения в сексуално посегателство срещу Нот, са чувствали същото. Като бивш заместник, който работи по “Сексът и градът” четири сезона, си спомням твърде ярко токсичното му поведение”, пише г-жа Дейвис.

В същия ден друга жена - кънтри певицата Лиза Джентиле, сподели собствената си болезнена история. Заедно със своя адвокат Глория Олред тя каза на пресконференция, че актьорът я е нападнал през 2002 г. и също така е заплашвал да “съсипе” кариерата й.

Нот, когото среща през 1998 г., предложил да я върне у дома след вечер в Ню Йорк с приятели. Когато стигнали до апартамента й, той поискал да влезе просто за да види къде живее. След като използва тоалетната, започва да я целува, връща се назад г-жа Джентиле.

“След това той се облегна на кухненския плот и със сила ме придърпа към себе си. Лигавеше се навсякъде по мен. Бързо ми стана неудобно. Тогава той стана по-агресивен, сложи двете си ръце на гърдите ми и започна да ги стиска много силно.”

Тя се съпротивлява, крещейки: “Не, не искам това”, при което Нот “стана изключително ядосан и започна да вика, наричайки ме “закачка” и “кучка”, и след това “избяга”. Ден след инцидента актьорът се обажда на певицата.

“Той ме предупреди, че ако някога кажа на някого за случилото се предната вечер, ще съсипе кариерата ми, никога повече няма да пея и ще ме постави в черния списък в бизнеса. Затвори ми и аз веднага се обадих на майка си и баща си с плач”, твърди г-жа Джентиле.

Още след първата вълна от обвинения срещу техния колега трите актриси от “Сексът и градът” - Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън, направиха изявление и взеха страна.

“Ние сме дълбоко натъжени да чуем обвиненията срещу Крис Нот. Подкрепяме жените, които се изявиха и споделиха своите болезнени преживявания. Знаем, че това трябва да е много трудно, и ги поздравяваме за това.”