Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Може да останем без ток и парно заради мораториума

Ако фалират всички производители на енергия заради тези мораториуми, някой ден може да нямаме ток и парно. Момент на умопомрачение е това. Причината е левичарство, а резултатът е леващина. Това нито е социално, нито е пазарно. Създаваме си маса проблеми. Това каза пред bTV бившият вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски" Николай Василев, който беше номиниран за министър-председател в първия проектокабинет на "Има такъв народ".

"Имам усещането и надеждата, че това е кабинет за 4 г. Мисля, че това е възможно. Зависи изцяло от тях. Ако правителството оправдае високите очаквания на обществото, ще изкара пълен мандат. Мисля, че за България е добре да се върне към правителствата с пълни мандати", каза Василев.

По думите му с новото правителство има голям шанс имиджът на България по света да се подобри веднага.

"Еекстравагантно решение да има петима вицепремиери в кабинета. Цялостното впечатление, че прекалено много ресори се разместват, но това са организационни подробности", заяви Василев.

Той посочи, че според него управляващите имат намерение да водят леви политики.

"Коалиционното споразумение е ляво. За момента на мен ми е равнение наляво. Да му мислят десните. Ролята на държавата в икономиката ще е най-голяма от Виденов насам. За мен това е ретрограден вид социализъм", отбеляза бившият вицепремиер.

"Ще подкрепям правителството, ако извърши съкращенията в публичния сектор. Колкото по-бързо бъдат направени тези реформи, по-лесно ще минат", каза още Василев.