Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Габрово спря дело срещу депутат от ДПС, обвиняем за причинена смърт по непредпазливост при пътнотранспортно произшествие.

"На 13 декември 2021 г., в заседание по наказателно дело № 222 от 2021 г., състав на Окръжен съд – Габрово спря наказателното производството, водено против Ю.В. от с. Петко Славейков, общ. Севлиево, за извършено престъпление от общ характер, поради това, че към настоящия момент същият е лице с имунитет", се казва в съобщение от съдебната палата.

Единственият депутат от Габровския избирателен район, който отговаря на инициалите е Юсеин Вейселов от ДПС.

Вейселов е предаден на съд  за това, че на 22 октомври 2019 година, на път между с. Кормянско и с. Петко Славейков, общ. Севлиево, при управление на лек автомобил „БМВ" нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист.

Като взе предвид, че към настоящия момент обвиняемият е избран за народен представител в 47-то Народно събрание  съдът спря наказателно производство против същия, до снемане на имунитета му от Парламента. На прокуратурата бе дадена възможност да инициира процедура за снемане на наказателната неприкосновеност на Ю.В. по предвидения от закона ред, посочват от пресцентъра на съда.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране по реда на глава Двадесет и втора от НПК.