Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АСЕН ВАСИЛЕВ
АСЕН ВАСИЛЕВ

Вдигането на максималния осигурителен доход ще направи така, че да се произвеждат продукти с висока добавена стойност и да се плащат по-високи заплати, а не да се конкурираме на ишлеме. Това заяви вицепремиерът Асен Василев на закриването на събитието Powers Summit.

По думите на Василев в коалиционното споразумение е постигнат консенсус за размера на максималния осигурителен доход. Няма богата държава с ниски заплати, заяви той.

През 2024 г. ще бъде въведена синя карта, ще има инфраструктура и ще е въведено еврото, обеща Василев.

Според него основният проблем е, че когато една компания започне да трансформира индустрия, се сблъсква с всички останали компании, които трябва да разруши - това трябва да се направи лесно чрез регулациите в държавата.

Ако не спрем корупцията, всичко друго си остава мечта, заяви още Василев. Той смята, че България може да стане хъб в региона като подаде ръка на съседите си.

България въвежда регулации дори преди Европа - за дроновете, платежни инструменти, дори НАП изпревари ЕС и през лятото стана международен онлайн портал. Липсата на много компании у нас е предимство за въвеждане на изпреварващи регулации.