Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Знакът с новия шеф на парламента? Идва ново поколение без багаж и травми Асен Василев

"Знакът, който даваме с новия председател на парламента е ясен - идва ново поколение в политиката. Поколение, което няма обвързаности, бих казал даже няма багаж на част от нещата, които са се случили във времето, не носи тези травми и е градивно. Иска да тръгнат нещата по нов начин, да се работи заедно, доколкото това е възможно. Да си изчистим държавата и да си я подредим. България да стане страна, в която не само новото поколение да може да работи, но и чиито приятели от чужбина да искат да се върнат".

Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев в студиото на "Панорама" по БНТ. И допълни, че именно Никола Минчев е бил предложението на ПП за шеф на Народното събрание. "Преговорите за правителство продължават, това е само една първа стъпка, най-нормалното нещо е първата политическа сила да излъчи председател на парламента", обясни той.

Василев отрече да има формула, по която да бъдат разпределени министерските кресла. "Това, което има, е разбирането, че спрямо бройката депутати ще има и съответната тежест в състава на Министерския съвет", допълни Василев. И не пожела да потвърди дали самият той ще е бъдещият финансов министър. Василев допълни обаче, че това е предложението на ПП, както и това за Кирил Петков като премиер. Той не бил виждал още проектобюджета, изготвен от служебното правителство, но не бил неприятно изненадан от инициативата.

Очаквайте подробности.