Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Работна група от Македония ще транспортира  пострадалите от катастрофата в България

Правителството на Република Северна Македония е сформирало работна група, която да координира транспортирането на ранените при катастрофата на АМ "Струма" в България и на тленните останките на жертвите, съобщи МИА. Работната група, сформирана на правителствено заседание вчера, ще бъде водена от министъра на външните работи Буяр Османи и ще включва още министъра на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министъра на труда и социалната политика Ягода Шахпаска и министъра на здравеопазването Венко Филипче.

Правителството е инструктирало министъра на здравеопазването Венко Филипче да осигури линейки за транспортиране на ранените и изцяло да покрие финансовите разходи за превоза, както и да им осигури необходимите здравни грижи, независимо дали пострадалите са здравно осигурени, се казва в съобщението, цитиран от БТА. 

Министерството на външните работи ще отговаря за транспортирането на тленните останки на жертвите от автобусната катастрофа в България. Правителството заяви, че ще покрие разходите за погребенията. Министерството на вътрешните работи ще осигури полицейски ескорт, който ще съпровожда колите от границата с България до крайната им дестинация.