Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Високопоставен служител от Министерството на обществената сигурност на Китай беше избран в четвъртък за един от 11-тите нови членове на изпълнителния комитет на Интерпол, въпреки опитите номинацията му да бъде осуетена от наречени активисти за човешките права и някои западни политици.

Ху Бинчън, заместник генерален директор на Отдела за международна координация в Министерството на обществената сигурност, спечели едно от двете места, представляващи Азия в изпълнителния комитет, и ще има тригодишен мандат. Другият азиатец в органа е Правийн Синха, специален директор на Индийското централно бюро за разследване, предава Радио Китай.

Общото събрание на Интерпол, което се проведе в Истанбул в четвъртък, приключи с огромна подкрепа за настоящите и планирани дейности на организацията за борба с транснационалната престъпност. На него също така бяха избрани 11 нови членове на изпълнителния комитет, включително председателя на събранието Ахмед Насер ал-Раиси от Обединените арабски емирства. 

„Като член на Интерпол, Китай предприема конкретни стъпки в подкрепа на целите на организацията за борба с тероризма и трансграничните престъпления, предлагайки подходящи кандидати“, каза миналата седмица говорителят на Външно министерство Джао Лидзиен в отговор на резервите към номинацията на Ху Бинчън.