Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова

Големите ученици да се върнат в клас на ротационен принцип. Тази препоръка ще изпрати кметът на София Йорданка Фандъкова до образователното министерство. 

Тя обясни, че в момента 24 групи в детските градини в София са поставени под карантина, което е под 1,5% от всички групи. Направени са над 100 000 теста в училищата, като само 17 са полoжителни, съобщи още Йорданка Фандъкова.

"Очаквам през следващите дни да се вземе решение за връщане на големите ученици от V до XII клас в училищата на ротационен принцип, защото загубиха твърде много и всяко следващо забавяне ще е фатално. Ще изпратя предложение и до министъра на образованието и министъра на здравеопазването. Очаквам тяхното решение максимално бързо", каза още кметът на София.

 Обясни, че ангажиментът на държавата е да финансира тестването на учениците. "По-скоро проблемът е в тяхната доставка и процедурите, а тези процедури няма да се облекчат, ако ние поемем част от тестовете, въпреки че нашите възможности са далеч по-малки. Всички са много притеснени и училищата ни пишат и там токът поскъпва и те трябва да го плащат. Ние помагаме на много на детски градини и училища, ежедневно се правят разчети, за да няма проблеми. Смятам, че трябва учениците да се започнат да се връщат на ротационен принцип", обясни още Фандъкова.