Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Загиналата в пожара продавачка на вестници в Пловдив била пушачка. Огънят изпепели павилиона тази сутрин в 3,40

70-годишната продавачка, която загина в будката за вестници на ул. "Георги Икономов" в Пловдив, е била пушачка. Това разказаха съседи, потресени от трагедията. Една от версиите е, че това е причината за пожара.

Огънят изпепели павилиона тази сутрин в 3,40 часа. По това време жената била там. Все още не е ясно какво е правила в този ранен час. Според едни е отишла, за да подготви стоката, а според други - от дни е живеела в будката, тъй като била изгонена от квартирата, която се намирала на 100-ина метра.

Можело е да стане още по-голяма трагедия, тъй като в павилиона има газова бутилка. Тя е силно обгоряла, но по чудо не се е взривила. "Можело е да пострадат и други хора, тъй като на 10-ина метра са разположени жилищни сгради", коментираха хора от квартала.

"Няколко пъти съм я питала не се ли страхува от тази бутилка. А тя отговаряше, че е изправна", разказа пред "24 часа" Петя Ставрева. По думите й продавачката била любезна и разбрана.

В събота будката за вестници не работила. Хората си помислили, че жената решила да си почине. Имала малка пенсия и затова работела, за да си докара някой лев отгоре.

Друг съсед, който е общувал с нея, също потвърди, че била любезна и готова винаги да помогне. Неотдавна преболедувала от коронавирус и се върнала на работа.