Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОРЯНА ДИМИТРОВА
БОРЯНА ДИМИТРОВА

Вчерашният дебат беше много важен за хората, които в неделя искат да направят информиран избор. Позициите снощи бяха изнесени, но не бяха доразвити заради липса на време. В дебата и Румен Радев, и Анастас Герджиков останаха в сигурните си теми и зони. Това коментира по БНТ след  дебата между кандидатите за държавен глава социологът Боряна Димитрова.

"Герджиков направи грешка – рекламира Румен Радев като проруски човек, което се харесва на голяма част от обществото. Ахилесовата пета на Радев не е че е руски човек, а че напоследък е американски човек", каза пред БНТ политологът Първан Симеонов.

Балотажът няма да е лесен за Радев, но той влиза като фаворит, каза Симеонов. Десните гласове вече са разпределени, каза още той.

"Два дни преди изборите има елементи, които се сгъстяват, а това е ненужно", коментира Боряна Димитрова проблемът с вота от Турция и нахлуването на МВР в Софийския университет.

Че от Турция имаше много гласове е факт, но не бих се сърдил на съседката ни, а на политическата наивност. ДПС има механизма да мобилизира 80 000 гласа от Турция, заяви полотологът.  Симеонов призова хората да гласуват, защото тогава резултатът ще е по-задължаващ следващия президент.

Първан Симеонов, "Галъп"
Първан Симеонов, "Галъп"