Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Божанков. Кадър БНТ
Явор Божанков. Кадър БНТ

Имаше напрежение между хора от обкръжението на Румен Радев и БСП, призна Явор Божанков от червената партия в „Още от деня” по БНТ. Според него било недопустимо говорителят на служебния кабинет Антон Кутев да иска оставката на партиен лидер. "Аз в кампанията също усетих подкрепата на Радев към една политическа формация", допълни Божанков, като визира "Продължаваме промяната".

"Не смятам, че Румен Радев е предал БСП, по-скоро има хора от неговото обкръжение, които имат различно отношение към партията", заяви Божанков.

"Никога не сме подкрепяли ГЕРБ, няма вариант за мнозинство от ГЕРБ, ДПС и БСП", бе категоричен той. И похвали Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната”, че са започнали веднага преговори за съставяне на мнозинство и на редовно правителство. "Те са нова партия, но имат корпоративна култура и знаят как да водят преговори", каза Божанков.

Той сподели също, че БСП нямат противоречия с „Продължаваме промяната” за съдебната реформа и оставките на Цацаров и Гешев като първи приоритет. „Имаме ясна позиция за КПКОНПИ, поискахме оставката на главния прокурор още в 44-ия парламент”, заяви социалистът.

Божанков подчерта, че дори и в оставка, лидерите на БСП и ДБ трябва да водят преговори с „Продължаваме промяната”, защото иначе няма кой да направи това.