Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Стоянов
Атанас Стоянов

Кметът на Сандански Атанас Стоянов е категоричен, че намерените в колата му пари в деня на изборите са му подхвърлени от някой. "Разбрах че в жабката ми има плик, когато ме спряха полицаите за проверка. Отвориха жабката и аз видях чужда вещ вътре. Сам настоях да дойдат прокурори, разследващи и криминалистична лаборатория. Когато го отвориха, видях, че има пари и избирателни списъци. Не съм докосвал този плик", каза Стоянов.

Твърди, че това е опит да бъде дискредитиран, както и партията му ВМРО. За него е загадка как пликът се е оказал в колата му.  Смята, че това е опит за компромат, а този, който го е направил, е имал техническата възможност да го постави в колата, без той да разбере.

"Спряха ме в края на изборния ден и няма логика, ако съм искал да купувам гласове, това би трябвало да е през деня. Разпитани са 120 души и никой не е потвърдил, че съм му предлагал пари, за да гласува. Някои от този списък са в чужбина, други са починали, други пък не ме познават, а някои въобще не са гласували", допълни Стоянов.

Смята, че е търсен начин за омаскаряването му. Настоява полицията да намери кой е сложил плика в колата му, за да заведе след това дело срещу него. 

Късно снощи стана ясно, че е арестуван кметът на санданското село Джигурово Александър Мицев по подозрение за купуване на гласове. Свидетели са казали, че са взели по 50 лв. от него, за да гласуват за ВМРО.