Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Победител ще е този, който успее да състави правителство, посочи ректорът на Софийския университет

"Толкова държим на този дебат, дори и в 3 часа посред нощта сме готови да го проведем." Това каза отиващият на балотаж кандидат за президент проф. Анастас Герджиков след края на изборния ден.

Той отново пожела да се изправят заедно с Радев на дебат в следващата седмица. Проф. Герджиков бе категоричен, че няма да откаже подкрепата на която и да било от политическите сили, дори ДПС, защото изборите са мажоритарни.

"Разчитаме на подкрепа на всички български граждани. Дори на този първи тур, в който имаше толкова много обвързано с избора за парламент, в поредица партии 10-15% от избирателите са гласували за нас. Това ще се увеличи на втория тур. Разчитаме на подкрепяме всички български граждани, независимо за коя политическа сила гласуват по принцип. Няма да откажем гласа на нито един български граждани", каза още ректорът на Софийския университет.

Той обърна внимание и на първите резултати от парламентарния вот. "На тези трети избори за една и съща година се убедихме в едно, че колко и избори да направим резултатът ще е все същият. Няма да стане по-лесно съставянето на правителство", каза проф. Герджиков и призова партийните лидери още утре да поставят всички усилия да съставят правителство.

"Някои ще кажат, че са победители, защото са на първо място, други че са успели да прескочат 4-прожентовата бариера. Победители ще са тези, които ще успеят да съставят правителство", добави той.

Полк. Невяна Митева пък благодари на всички подкрепили кандидат президентската двойка.