Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  Проф. Анастас Герджиков - единият от кандидатите за президент, гласува в София преди няколко минути.

Винаги е важно да се гласува. Ние трябва сами да изковем съдбата си. Гласувах за това да променим политическия стил и политическото поведение. Гласувах за това да се откажем от омразата и от противопоставянето и да се опитаме да се обединим около визия за бъдещето на България, каза проф. Герджиков след излизане от секцията си. 

Гласувах за това да имаме истински държавници, които се интересуват не само от България, но и са загрижени за всеки български гражданин. Аз се надявам, че тези истински държавници ще ни изведат от тежката икономическа, ценова, здравна криза о ще и поведат към просперитет. Надявам се, че утре България ще се събуди успокоена, различна и щастлива. Призовавам всички лидери на политически сили още от утре да положат огромни усилия за това да имаме редовно правителство и работещ парламент, каза проф. Герджиков.

Той обясни още: Тази сутрин, на излизане от секцията служебният премиер допусна политическа грешка и каза, че имаме нужда от служебно правителство. Не, г-н Янев, ние имаме нужда от редовно правителство, всички българи искат това, време е и политиците да го разберат.

Първата работа на коалицията, която ще управлява страната след изборите, според него трябва да е да изведе държавата от политическата криза, а оттам - от всички останали - здравна, ценова, икономическа. 

Нямаше да се включва в президентската надпревара, ако не смятах, че ние ще бъдем победители, обясни още проф. Герджиков.

По думите му ЦИК вече няколко пъти показа, че е загрижена всички български граждани да бъдат уверени и спокойни, че изборите ще бъдат честни.