Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наши опоненти са левите формации и левият президент Румен Радев

Това, което наблюдаваме в момента, много напомня на случилото се през 2013 година с „Костинбродската афера“, което бе злоупотреба с деня на размисъл. Мая Манолова опорочи изборите тогава, а ГЕРБ и Бойко Борисов се държат точно като нея сега. Това каза председателят на "Републиканци за България" и кандидат за народен представител на Национално обединение на десницата Цветан Цветанов в предаването „Денят на живо с Неделина Анева“ по Nova NEWS.

Според Цветанов има пропуск в организационната работа на изборите и
опонентите са се възползвали и са вдигнали медиен шум.

„Ако от ГЕРБ са имали информация за злоупотреба с машините, те веднага е трябвало да се обърнат към компетентните органи“, заяви бившия вътрешен министър.

Цветанов добави, че няма ограничения към фирмата доставчик за броя
машини, които да има в страната, но те е трябвало да информират ЦИК за
точния им брой.

Той е убеден, че при едни следващи избори този пропуск ще бъде отчетен и ще залегне условие, ако има допълнително внасяне на машини от чужбина, да се знае точно колко са и как се съхраняват. Цветанов не вярва, че някой ще разнася машини в деня на изборите, освен по указанията на ЦИК.

Относно казуса с броенето на контролните разписки от машините за вота, председателят на Републиканци за България смята, че в така създадената политическа обстановка всеки иска да има допълнителна гаранция, че изборите ще са честни.

„Нашето обединение е дясно, опоненти са ни левите формации и левият
президент Румен Радев, противопоставяме им се с единствения десен
кандидат за президент Горан Благоев и вицепрезидент Ивелина Георгиева“,
даде за пример Цветан Цветанов.

„От Национално обединение на десницата предлагаме консервативни десни решения. Трябва всички в трудоспособна възраст да имат работа и да получават заплата, не да използват социални помощи, защото това е кражба от пенсиите на възрастните хора и на тези, които имат нужда“,
категоричен бе Цветанов.

Той допълни, че от Национално обединение на десницата се водят от
принципа, че живеем в общество, в което има права и задължения и двете
вървят заедно.

Бившият вътрешен министър не направи сравнения с настоящия Бойко Рашков, но припомни, че е бил избран от действащ парламент, а след това са били разкрити и неутрализирани сериозни престъпни групи за отвличания и поръчкови убийства.

Според него в момента Бойко Рашков полага усилия да ограничи до минимум купуването на гласове.