Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес е 7 ноември. В т.нар. социалистическо минало на този ден се „празнуваше” годишнинаната от т.нар. велика октомврийска социалистическа революция. Това бе и националният празник на несъществуващата вече държава Съветски съюз. Който най-големи дупедавци на Москва на този ден българските упрпавляващи – до един комунисти, организира тържествена манифестация на „трудещите се”. Преминаваше тя по руските улици на София, които все още носят същите руски имена, размахваха се като плашила възторжени плакати, които обещаваха светло социалистическо бъдеще и се рекламираше дружбата ни с изчезналата по-късно държава. Днес манифестации няма нито в София, нито в Москва. 7 ноември не е празник в Русия. Руснаците се правят на утрепани лисици. Не искат да си припомнят свинщината, която техните болшевики сътвориха през 1917 г. Защото новата им национална доктрина величае имперските и комунистическите им години. И е забравила срещу кого воюваха болшевиките. Сега вече империалистите и капиталистите са бившите болшевики. Естествено е, че те не могат да воюват срещу себе си. Затова и не се празнува в Русия 7 ноември.

Това е сега. А в началото, след въоръжения болшевишки преврат, който полирани мозъци нарекоха „Велика октомврийска социалистическа революция”, заедно с масовите убийства и грабежи се пръкват и лозунгите. Тези негодници карат дори руските дечица да издигат следните тъпанарски лозунги: "Долу Коледа!" и "Възпитавайте децата с помощта на педагога, не на Бога." И наистина поколения съветски „педагози” така възпитаваха децата, че те съсипаха държавата си. И е факт, че Съветският съюз вече не съществува.

Но докато траеше „възпитанието” на децата десетки милиони невинни хора бяха избити, масов глад, депортации и концлагери белязаха съществуването на „Империята на злото”. Съветският съюз сключи съюз с нацистка Германия и стана подпалвач на Втората световна война, съветската армия окупира много държави в Централна и Източна Европа, след което им бе наложен антихуманен тоталитарен режим. „Червена Москва” смазваше всеки опит „недоносчето”, както Тодор Живков нарече в края на „мандата” си социализма, да има „човешко лице”. То трябваше да си остане със зверска мутра. С мутрите на Ленин, Сталин и Димитров. А в наши дни държавата наследник на СССР - Русия, нападна независими държави като Грузия и Украйна, окупира техни територии, присъедини украинския полуостров Крим.

Сега Русия има президент, който се изживява и като педагот и като бог. Кръсти се с и без повод, свещица пали и не чества деня на „Великата октомврийска социалистическа революция”. А някога малкият Вовка е развявал на ноемврийската манифестация червеното знаменце и очичките му са греели от щастие под шапката будьоновка. Минало, заминало.

Но остава един неизяснен въпрос. Защо балсамират и поставят в мавзолей Владимир Илич Ленин – вождът на „световната пролетарска революция” ? И защо той все още е в мавзолея? Ако Владимир Путин е православен християнин за къквто се представя публично то би трябвало да знае, че тая работа с мумията никак не е християнска. Опял ли е руски свещеник Ленин? Балсамирането и мумифицирането на трупове руска народна традиция ли е? Тогава защо се е случило и защо продължава в „православна Русия”? СССР се разпадна, няма ги вече „съветските хора”, няма държавен празник 7 ноември, а Мумията продължава да се излежава в Мавзолея? В това отношение ние, българите, се оказахме по-христолюбив народ от руснаците. Отдавна разкарахме нашата Мумия и натрошихме мавзолея Му.

Веднага след смъртта на Ленин на 21 януари 1924 г. болшевиките решават да замразят тялото му. Балсамират го. Но през март 1924 г. вземат „мъдрото” решение да го натъпчат с химикали, за да запазят трупа до деня, в който науката в СССР така ще се е развила, че съветските лекари ще започнат да съживяват мъртъвци. И логично болшевиките смятат, че първият съживен труп трябва да бъде този на „другаря Ленин”. Затова и той е трябвало да е наблизо, на една съживителна линейка разстояние. За да не се забави и миг великият момент на „възкресението”. Съветските „учени” запазват скелета, мускулите, кожата и някои други тъкани от тялото на Ленин, но всички негови вътрешни органи са отстранени. Мозъкът му е изваден, за да бъде изучаван от съветския Институт за изследване на мозъка. Части от него се пазят в Центъра по неврология на Руската академия на науките. Днес би трябвало всички да знаят, какво зло е причинил на човечеството Ленин с „мозък” в кратуната. А какво ли ще ни донесе евентуално съживеният Ленин без мозък? За мумията вече 97 години се грижи специална научна лаборатория. Много народ е взел заплати обслужвайки трупа. Имало е момент в който в главната съветска трупология са работили 200 души. Има и бизнес. След Ленин в същата лаборатория са балсамирани още Сталин, Георги Димитров, президентът на Виетнам Хо Ши Мин и двамата "велики водачи" на Северна Корея Ким Ир-Сен и Ким Чен-Ир.

Днес въпросът обаче е: дали Мумията ще бъде погребана, докато президент на Русия е Владимир Путин или това ще се случи след него? Но нека не гадаем, защото току виж им минала на руснаците глупавата мисъл втори мавзолей да издигнат на Червения площад. От тях всичко може да се очаква. Аз предпочитам да остана в реалността и да се придължам към фактите. А те са следните: 1. В проснатия в Мавзолея Ленин няма мозък. 2. Няма вече празник на Великата октомврийска социалистическа революция. 3. Не съществува държава с името СССР. 4. Няма „съветски хора”. 5. Няма ги и „съветските педагози”. 6. Има Бог! 7. Коледа ще има и тази година.