Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Зам.-шефът на партията Тошко Йорданов говори пред журналисти в парламента. От ляво на дясно до него са колегата му Ивайло Вълчев, адвокатът Радостин Василев, журналистът Станислав Балабанов и зам.-шефът на групата Филип Станев.

СНИМКИ: “24 ЧАСА”
Зам.-шефът на партията Тошко Йорданов говори пред журналисти в парламента. От ляво на дясно до него са колегата му Ивайло Вълчев, адвокатът Радостин Василев, журналистът Станислав Балабанов и зам.-шефът на групата Филип Станев. СНИМКИ: “24 ЧАСА”

"Има такъв народ" не одобрява Кирил Петков за министър в бъдещо коалиционно правителство заради фалшивата декларация за гражданството му. Това се разбра от думите на зам.-председателя на партията Тошко Йорданов в интервю за Би Ти Ви. "Кирил Петков да има разум, че може би не е добра идея да участва като министър при подписана декларация с невярно съдържание.

Това е факт. Има морални неща, лъжата е осъзнато решение, знаете решението на КС - заяви още Йорданов. - Надявам се това да не е пречка пред съставянето на правителство и да има разум от всички страни. Но не би било добре да бъде предлаган. Говоря от свое име, а като се стигне до разговори, ще се правят всякакви компромиси. Етичният принцип обаче не трябва да се прескача. Там има директна лъжа и подписана декларация с невярно съдържание, независимо какви са му били мотивите. Има едни морални императиви, които не трябва да се нарушават", бе аргументът на Йорданов.

КИРИЛ ПЕТКОВ
КИРИЛ ПЕТКОВ

По въпроса какви трябва да са министрите, той обяви, че трябва да са експерти и даде за пример Ива Митева и Иван Хиновски, които са експерти съответно в юридическата и енергийната област и са подходящи за постове.

В интервюто си Тошко Йорданов обяви, че ИТН в следващия парламент ще бъдат по-смирени и максимално публични.